Sport

2018.01.11. 15:18

DVSC: most már kiütközik rajtuk a fociéhség

Debrecen - A DVSC játékosai felméréseken vettek részt, hétfőn pedig elkezdik a téli felkészülést Pallagon.

Debrecen - A DVSC játékosai felméréseken vettek részt, hétfőn pedig elkezdik a téli felkészülést Pallagon.

Mészáros Norbert a találkozásunkkor még mosolygós kedvében volt, de néhány perccel később már elillant arcáról a derű, amikor egy speciális maszkban futtatták a padon a Nagyerdei Stadionban található Sportdiagnosztikai, Életmód és Terápiás Központ csinos munkatársnői. A „kínzás” előtt a Loki középhátvédje elmondta, ismeri már a felmérésnek ezt a formáját, nem könnyű teljes erőből futni, miközben csak egy vékony csövön kap az ember levegőt. De nincs mit tenni, az évkezdet magában hordozza ezeket a felméréseket is a SET-központban, mielőtt hétfőn elstartolna a Debreceni Labdarúgó Akadémián a tényleges munka.

Fotó: Molnár Péter

– Ez egy teljesítménydiagnosztikai módszer, a spiroergometria, azaz terhelés élettani vizsgálat, amellyel felmérjük a játékosok fizikai teljesítőképességét. Illetve olyan ventillációs küszöbértékeket határozunk meg ezzel, amely segítséget nyújt az edzésintenzitás zónák beállításában. Tehát az edzéstervezéshez a klub rendelkezésére állnak az adatok, hogy ki milyen állapotban van a keretből – világosított fel bennünket dr. P. Szabó Gabriella, a SET-központ sportorvosa. – A maximális terhelést követően következik egy tejsav-mérés, majd ugyanez a megnyugvási időszakban is, amikor szintén megmérjük a játékosok pulzusát is – tette hozzá a szakember.

Nászúton volt

Míg a DVSC jobbhátvédje, Bényei Balázs a sorára várt, kicsit kifaggattuk.

– Az egy hónap mindenkinek elegendő volt arra, hogy kellően kipihenje magát. Én a futballtól teljesen elszakadtam erre a kis időre, s végre sikerült a feleségemmel szerét ejteni a nászutunknak – mondta a Balin járt védő, aki a nyáron házasodott meg. – Viszont ez a január eleji időszak az, amely során már mindenkinek hiányozni kezd a foci. A szünetben kaptunk egy hat alkalmas futóprogramot a szakmai stábtól, amelyet mindenkinek végre kellett hajtania. A társaság várja már a hétfői első edzést, jó lesz újra együtt készülni a csapattal. Hogy mit szeretnénk elérni tavasszal?

Az a célunk, hogy közönségszórakoztató játékot produkáljunk hétről hétre, és minél több embert kicsalogassunk a stadionba. Ha ez sikerül, akkor vélhetően az eredményekre sem lehet panaszunk”

– mondta a játékos.

HBN


[related-post post_id="3731090"]

[related-post post_id="3731212"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!