Sport

2017.12.06. 13:17

Zalai vendégjátékon a DEAC

Debrecen - Majdnem háromhetes szünetet követően folytatódik az első osztályú bajnokság.

Debrecen - Majdnem háromhetes szünetet követően folytatódik az első osztályú bajnokság.

Csaknem három hét szünet után szerdán 19 órától újra pályára lép a DEAC az NB I A-csoportos kosárlabda bajnokságban. Berényi Sándor tanítványai Sopron után ismét az ország másik végében vendégeskednek majd, az utóbbi időben nagyszerű formába lendülő, tavalyi bronzérmes Zalaegerszeghez látogatnak.

Pocsékul kezdte a szezont a debreceniek szerdai ellenfele, hiszen első három bajnokijukat kivétel nélkül elveszítették, ráadásul rendre előzetesen nyerhető mérkőzéseken maradtak alul. Még idejében lépett a zalaegerszegi vezetőség, és egy gyors légióscserének köszönhetően sikerült rendezni a sorokat. A legutóbbi hat találkozójukból négyet megnyertek, csak a két bajnokesélyes Vas megyei csapat tudta őket azóta legyőzni.

Beragadtak az elején

– Beragadtak a szezon elején, de az Alba Fehérvár elleni győzelem után megjött az önbizalmuk, és azzal, hogy leigazolták James Kinneyt, újra stabilizálódott a játékuk. Ő két évvel ezelőtt már játszott náluk, így hamar be tudott épülni a csapatba. A játékoskeretük eddig sem volt gyenge, hiszen a válogatott Benke Szilárd mellett korábbi válogatottaik és tapasztalt légiósaik vannak, azt gondolom, hogy az irányítóval teljessé vált csapatuk. Nemcsak eredményességben, hanem a mutatott játékban is felfelé szálló ágban vannak, nagyon nehéz mérkőzésre számítok szerdán – mondta Berényi Sándor vezetőedző.

A Zalaegerszegi TE együttesében nincsenek kiugró egyéni teljesítmények, egyik legnagyobb fegyverük a csapategység. Bár első két hazai találkozójukat elvesztették, azóta mindhárom fellépésüket sikerrel zárták otthonukban. A DEAC sem mondható azonban a legjobb vendégnek, hiszen négyből három összecsapásukat is megnyerték idegenben, ami a listavezető Szolnok után a legjobb mérleg a bajnokságban. – Ugyanúgy készülünk, mint az eddigi idegenbeli mérkőzéseinkre. Már kedden elutazunk, és egyet edzettünk is Zalaegerszegen. Mindkét csapatnak volt majdnem két és fél hete felkészülni a másikból, ez látszani is fog a mérkőzésen, sok fog múlni az egyéni képességeken. A ZTE nagyon kellemetlen ellenfél, több szerkezetben is képesek játszani, a perimétervédekezésünk és a lepattanózás ismét kulcsfontosságú lesz – vélekedett a szakember.

A DEAC kerete továbbra sem lesz teljes, hiszen bár Kósa Tamás rehabilitációja jól halad, szerdán még biztosan nem léphet pályára, így ő el sem utazott a társakkal. – Az első kilenc fordulóban egyszer sem állt mindenki rendelkezésemre, így már az lenne a meglepő, ha egyszer így lenne. Ez a rövid szünet mindenképp jót tett a csapatnak, a fiúk nagyszerű munkát végeztek az edzéseken. Újonchoz képest elég jól állunk a bajnokságban, de tudnunk kell helyén kezelni a dolgokat. Ahogy eddig már sokszor, most sem mi vagyunk az esélyesek, de a teher nélküli, felszabadult, bátor játékunkkal most is lehet keresnivalónk. A négy decemberi mérkőzésünkből legalább egy vagy két találkozót szeretnénk megnyerni – zárta szavait Berényi Sándor.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!