Sport

2017.10.04. 15:13

Mintha megbolondult volna az egész város: 30 éve lett bajnok a DMVSC

Debrecen - Éppen 30 esztendeje, 1987. október 4-én lett bajnok az akkor DMVSC néven szereplő debreceni női kézilabdacsapat. A város és a klub mindmáig hősként tekint a történelmi aranyérmet kiharcoló csapat tagjaira.

Debrecen - Éppen 30 esztendeje, 1987. október 4-én lett bajnok az akkor DMVSC néven szereplő debreceni női kézilabdacsapat. A város és a klub mindmáig hősként tekint a történelmi aranyérmet kiharcoló csapat tagjaira.

A boldog jegytulajdonosok már kora délelőtt a meccsre készültek, több százan vettek ki szabadságot erre a napra, hogy semmi ne zavarja őket a készülődésben. De azok is a nagy mérkőzés lázában égtek, akiknek be kellett menniük a munkahelyükre ezen az októberi csütörtökön. Pezsgők a hűtőben, minden adott volt a nagy ünnephez, már „csak” le kellett győzni a Győrt ahhoz, hogy meglegyen a hőn áhított aranyérem.

Mindenki tudta, hogy meglesz, hiszen a DMVSC – igen, ekkortájt ez volt a csapat hivatalos neve, bár a szurkolók szemében mindig megmaradt Lokinak – egy győzelemre állt az aranyéremtől.

A Loki ekkorra már túl volt egy nagy sikeren, megnyerte a Magyar Népköztársasági Kupát, méghozzá a Vasas elleni kettős győzelemmel. De térjünk vissza az októberi csütörtökhöz!

A képlet roppant egyszerű volt: le kellett győzni a Győrt az aranyéremhez. A zsúfolásig megtelt Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban pillanatnyi esélye sem volt a vendégeknek, a Loki simán nyert 29–21-re, kezdődhetett az ünnep.

Fotó: dvsckezilabda.hu

A szezon megkoronázásaként Komáromi Ákos csapata még legyőzte idegeben a Vasast és Fradit, így veretlenül szerezte meg a bajnoki címet. A debreceni aranylányok hét ponttal szereztek többet, mint a második helyen záró Építők SC -t.

A bajnokcsapat névsora: Bojtor Jolán, Dörnerné Csapó Erika, Hüse Judit, Kádárné Eperjesi Ilona, Medgyessyné Sáfi Márta, Nagy Katalin, Nagy Zsuzsa, Pusztainé Kalocsai Erika, Rádinné Tóth Rózsa, Szántó Anna, Szarvas Éva, Szilágyi Katalin, Tóth Ildikó, Törökné Nagy Ilona. Vezetőedző: Komáromi Ákos. Edző: Komáromi Ákosné.

A bajnokcsapat hivatalos köszöntésére november 3-án, a DVSC-TVP–Budaörs bajnoki mérkőzés előtt kerül sor. Az „aranylányok” kérése volt ez az időpont, hiszen, ha találkoznak, szeretnének együtt tölteni egy emlékezetes hétvégét, ezért esett a választás a Budaörs elleni, pénteki bajnoki meccsre.

Forrás: dvsckezilabda.hu


A történelmi találkozó jegyzőkönyve

DMVSC – GYŐR 29-21 (11-6)

DMVSC: Tóth I. – Szilágyi 9, Nagy Zs. 3, Medgyessyné 4, Rádinné 3, Kádárné 3, Szántó 4. CSERE: Pusztainé, Törökné 1, Szarvas, Bojtor 2, Hüse.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!