Sport

2017.08.31. 17:09

Hosszú, ám annál hasznosabb alapozáson túl a Loki

Debrecen - Jól sikerült a főpróba, szombaton már élesben is bizonyítani kell.

Debrecen - Jól sikerült a főpróba, szombaton már élesben is bizonyítani kell.

Megtartotta bajnoki főpróbáját szerdán este a Hódosban a DVSC-TVP gárdája: Tone Tiselj tanítványai a kétszeres BL-győztes, szlovén bajnok Krim Ljubljana csapatával mérkőztek meg. A debreceniek tartották a lépést riválisukkal, és végül két góllal, 26–24-re maradtak alul.

Vantara-Kelemen Éva, a Loki rutinos kézise, a felkészülésről is beszélt lapunknak:

Jó kis meccset játszottunk a Ljubljanával, mellyel együtt is edzettünk a napokban. Ellenfelünk egy remek együttes, mely igen agresszív. A támadásaink jól működtek, viszont védekezésben van még min csiszolni."

– Hosszú volt ez az alapozási időszak, ám annál hasznosabb. Az edzések mellett sok felkészülési találkozót is vívtunk, melyek jól szolgálták a céljukat. Ha az eredményeket nézzük, akkor felemás a mérleg, de nem szabad elfelejteni, hogy élesben kell igazán jól játszanunk. A keretünk eléggé átalakult, sok új lány érkezett, időre van szükség, mire igazán összeérünk, ám úgy hiszem, jó úton haladunk – fogalmazott.

A DVSC számára egy előrehozott derbivel, szombaton 18.45-től elkezdődik a női kézilabda NB I. 2017/18-as szezonja, a hajdúságiak a Győr otthonába látogatnak (a találkozót az M4 Sport élőben adja).

Szeretnénk megizzasztani a győrieket, ami nem lesz egyszerű, hiszen mégiscsak a világ egyik legjobb csapatáról van szó."

– Nekünk azt kell majd játszani, amit tudunk. Számunkra igazán a Kecskeméttel szemben indul a pontvadászat, ugyanakkor nem hátrány, hogy egy erős egylet ellen kezdünk – nyilatkozta Kelemen, akitől a célkitűzésekről is érdeklődtünk.

– Konkrétan még nem fogalmaztuk meg, hova is várjuk a csapatot, mindenesetre egy biztos, minden fronton, vagyis a bajnokságban, a Magyar Kupában, valamint a nemzetközi porondon is szeretnénk előre lépni.

A piros-fehérekkel kapcsolatos hír még, hogy a klub leigazolta az EC Pinheirosból érkező brazil Julianna Limát. Illetve Karina Jezsikava makacs sérülése nem jött teljesen rendbe, ezért Oroszországba utazott egy speciális gyógykezelésre, azonban valószínűleg a Kecskemét elleni idegenbeli mérkőzésen már pályára léphet.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!