Sport

2017.06.30. 18:58

Az MVFC fiatal spanyol edzője a kőkemény munkában hisz

Berettyóújfalu - Beigazolódott a papírforma: Sergio Mullor Cabrera személyében spanyol edző irányítja a Mezei-Vill FC-t.

Berettyóújfalu - Beigazolódott a papírforma: Sergio Mullor Cabrera személyében spanyol edző irányítja a Mezei-Vill FC-t.

Megtörtént a hivatalos bejelentés, az MVFC Berettyóújfalu új vezetőedzője 2017. augusztus 1-től a spanyol Sergio Mullor Cabrera lesz – a trénerrel hároméves szerződést kötöttek a bihariak.

Fiatal, de rutinos

A 35 éves szakember Almeriában született, igen hamar az edzői hivatás mellett döntött, éppen ezért fiatal kora ellenére már nagy tapasztalattal rendelkezik trénerként. Egészen 2015-ig a spanyol első és másodosztályban dolgozott, 29 évesen debütálhatott vezetőedzőként az első osztályban, akkor nevezték ki a Marfil Santa Colomna élére. 2015 és 2017 között a katari válogatott másodedzőjeként dolgozott a portugál Tiago Polido mellett. Az edzői szakmát folyamatosan tanulja, a legmagasabb szintű spanyol edzői végzettséggel rendelkezik. Naprakész tudását nemcsak hallgatóként fejleszti különböző továbbképzéseken, de előadóként is szerepelt már többek között José Venancio Lopez, Fede Vidal vagy a magyar szövetségi kapitány, Sito Rivera mellett.

Edzőként a kemény munkában hisz, a csapatmunka, a csapategység kialakítása fontos számára. Szeret fiatalokkal dolgozni és meg is adja nekik a lehetőséget a bizonyításra. Sergio a családjával érkezik Magyarországra, felesége mellett hatéves kislánya és kétéves kisfia is vele tart – fogalmazott a berettyóújfalui csapat hivatalos honlapja.

Nagy lehetőség, komoly kihívás

Az új vezetőedző első gondolatait is megosztotta az új munkájáról az mvfc.hu oldalon.

– Örülök, hogy Berettyó­újfaluból megkerestek, és hogy itt dolgozhatok a jövőben. Nagyszerű lehetőség ez arra is, hogy megismerkedjek egy új futsal közeggel, kultúrával. A bajnokság kiegyensúlyozott, a Győr ugyan kimagaslik, de keményen dolgozunk majd, hogy utolérhessük őket. Nem szabad elfelejteni például a Duna­újvárost sem, akik szintén nagyszerűen szerepelnek, és jövőre folytathatják ezt a jó szereplést. Ami fontos számomra, számunkra, hogy keményen dolgozzunk és napról napra fejlődhessünk minden értelemben.

Szeretek fiatal játékosokkal dolgozni, hiszen ők jelentik a klub jövőjét, a jövőbeli sikereket."

– Nekem és a családomnak is érdekes kihívás lesz Magyarország, izgatottak vagyunk és azt gondoljuk, hogy nagyszerű lehetőség előtt állunk – nyilatkozta Sergio Mullor Cabrera.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!