Sport

2017.05.26. 10:43

Izgalmak a véghajrában, egyedülálló focitorna Debrecenben

Debrecen - Az első osztályba kerülésért küzdenek a DEAC férfi kosarasai és futsalosai. A női kosarasokra és a labdarúgó csapatokra is kemény küzdelmek várnak a hétvégén. A Böszörményi úti campuson közben megrendezik az első "Be Your Player" sportrendezvényt.

Debrecen - Az első osztályba kerülésért küzdenek a DEAC férfi kosarasai és futsalosai. A női kosarasokra és a labdarúgó csapatokra is kemény küzdelmek várnak a hétvégén. A Böszörményi úti campuson közben megrendezik az első "Be Your Player" sportrendezvényt.

Kosárlabda

A DEAC Kamilla Gyógyfürdő férfi kosárlabda csapata két hete bejutott a másodosztályú bajnokság döntőjébe, így már csak egy párharcnyira van a feljutástól. Időközben az is eldőlt, hogy a nyugati csoport bajnoka, az összesítésben alapszakasz győztes HOYA-Pannon Egyetem Veszprém lesz az ellenfelük. Az első mérkőzést május 26-án, pénteken 17 órától játsszák Veszprémben.

A Veszprém és a Miskolc elődöntője három mérkőzésen át tartott, így a cívisvárosiaknak két hetük volt felkészülni a döntőre. Mivel a nyugati bajnok nyerte a párharcot, idegenben kezd majd a DEAC.

– Az egy örök dilemma, hogy kipihenten, vagy meccsből érkezve jobb-e megkezdeni egy párharcot, mindkettőnek megvannak az előnyei is és a hátrányai is. Az első mérkőzés kínálja a legjobb alkalmat arra, hogy nyerjünk Veszprémben, hiszen Körtélyesi Gergely személyében talán a legnagyobb vezérük nem játszhat majd eltiltás miatt. Másrészről egy harmadik, mindent eldöntő mérkőzés már nagyon rizikós lenne, így szeretnénk rögtön elvenni ellenfelünk pályaelőnyét – mondta Berényi Sándor vezetőedző.

A férfiakhoz hasonlóan a DEAC női kosárlabda csapata is a bajnokság finiséhez érkezett. Kovács Imre tanítványai idén is teljesítették a kitűzött célt, a tavalyi év után ismét bekerültek a felsőházi rájátszásba. Az első fordulóban a TFSE-vel szemben maradtak alul, míg az 5-8. hely keresztjátékában a Tatabánya múlta felül őket, így a 7. helyért küzdhetnek az Ajka kosarasai ellen. A kuparendszerben zajló párharc első mérkőzését már le is játszották Földvári Andreáék idegenben. Bár a félidőben még hét ponttal vezettek, egy gyengébb második húsz perc miatt végül 86-79 arányban kikaptak. A visszavágót május 28-án, vasárnap 16 órakor rendezik Debrecenben, az Oláh Gábor utcai csarnokban. Amennyiben hét pontnál többel nyer az egyetemi együttes, úgy a tavalyi szezonhoz képest egy helyet javítva, a 7. helyen végez.

Futsal

A DEAC férfi futsalcsapata szintén az első osztályba kerülésért küzd. Május 29-én, hétfőn 19.30-tól a DESOK-ban játsszák az NB II helyosztójának második mérkőzését. Az első találkozón, Csömörön nagy sikert ért el az egyetemi alakulat, 6-4-re legyőzte a Rubeola FC-t.

A kuparendszerű párharc során két mérkőzésen dől el, melyik a jobb csapat, amely továbbjuthat az NB II idei döntőjébe. A másik ágon a Romhány idegenben nyert 3-2-re a Szigetszentmiklós ellen, így ott is csak egy visszavágó van hátra.

Harmadik helyen zárt a Debreceni Egyetem női és férfi együttese is a 2016/2017. évi Futsal MEFOB négyes döntőjében. A nőknél a Debreceni Egyetem, az Eszterházy Károly Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a házigazda ELTE Savaria Egyetemi Központ jutott a legjobbak közé, míg a férfiaknál a Debreceni Egyetem, az ELTE Savaria Egyetemi Központ, a Miskolci Egyetem és a Testnevelési Egyetem futsalosai játszották a négyes döntőt Szombathelyen.

Fotó: unideb.hu

A debreceni lányok az ELTE Savaria Egyetemi Központ ellen kezdtek, a mérkőzést egy lefújás előtt néhány perccel kapott gól döntötte el a hazaiak javára. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem ellen már magabiztos 3-1-es győzelmet arattak a mieink, végig uralták a mérkőzést, így a harmadik helyen végeztek.

Fotó: unideb.hu

Férfi csapatunk a Testnevelési Egyetem játékosaival került szembe az első napon, és nekik sem sikerült a döntőbe jutás. A második napon a miskolci hallgatókkal játszottak egy parázs meccset, és bár az első félidőben a borsodiak vezettek, a második játékrészben parádésan játszottak a debreceni futsalosok, és három góllal is vezettek a teljesen elfáradt ellenféllel szemben.

Labdarúgás

A Sárrétudvari együttesét fogadja a DEAC a labdarúgó megye I következő fordulójában, a meccset május 27-én, szombaton 17 órától rendezik a Dóczy József utcai sporttelep műfüves pályáján. A másik, megye I-ben érdekelt csapat, a DASE is itthon folytatja a küzdelmeket: a Polgár ellen játszanak május 28-án, vasárnap, 17 órai kezdettel. A megyei másodosztályban érdekelt DEAC II viszont idegenben lép pályára a hétvégén a Csökmő vendégeként, ők május 27-én, szombaton 17 órától küzdenek a bajnoki pontokért.

Az egyetem Böszörményi úti campusa rendhagyó focitornának ad otthont május 27-én, szombaton. Az első "Be Your Player" elnevezésű sportrendezvényen a csapatok egy félidőt (6 perc) FIFA 2017 játékkal, egyet pedig élőben (8 perc) játszanak a műfüves pályán. A bajnokságra minimum 4, maximum 6 játékosból álló csapatok nevezhetnek. Bővebb információ ide kattintva érhető el.

- Debreceni Egyetem -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!