Sport

2017.05.31. 13:18

DEAC: a fiúk a feljutásért, a lányok a túlélésért harcolnak

Debrecen - A bajnokság végéhez közeledve a DEAC férfi, valamint női futsalosai is az élvonal és az NB II határán mozognak. Míg a lányok a bennmaradásért csatáznak az NB I-ben, addig a férfiak a feljutásért küzdenek a másodosztály kétfelvonásos bajnoki döntőjében.

Debrecen - A bajnokság végéhez közeledve a DEAC férfi, valamint női futsalosai is az élvonal és az NB II határán mozognak. Míg a lányok a bennmaradásért csatáznak az NB I-ben, addig a férfiak a feljutásért küzdenek a másodosztály kétfelvonásos bajnoki döntőjében.

Nagyon számítanak a drukkerekre

Bejutott a férfi futsal NB II döntőjébe a debreceni gárda, ahol ellenfele a Szigetszentmiklós alakulata lesz. Az első találkozót Debrecenben, a DESOK csarnokban rendezik június 2-án, pénteken 19 órától.

A Csömör elleni csodás visszavágó után (7-4-re, összesítésben 13-8-ra győzedelmeskedtek) nincs sok idő a pihenésre, hiszen nyakukon a pénteki, Szigetszentmiklós elleni mérkőzés. A visszavágó értelemszerűen idegenben lesz, ahol nagyon számítanak a szurkolók támogatására.

A párharc győztese az NB II-es szezon aranyérmese lesz és csont nélkül feljut az élvonalba, az ezüstérmes osztályozót vívhat.

A döntő előtt Elek Gergő vezetőedzőt kérdeztük.

Mit tudsz az ellenfélről?

Elek Gergő: Rohanós csapat. Felpörgetik a mérkőzést és végigrohanják. A Csömört erőnléttel múltuk felül, őket mással kell.

Latolgassuk kicsit az esélyeket! Mik a várakozásaid a döntő előtt? Feljutunk az élvonalba?

Elek Gergő: Egyelőre csak a pénteki meccsre koncentrálunk. A frissítésre, a taktikára, az edzésekre. Arra, hogy miként nyerjünk az első összecsapáson. A többivel majd foglalkozunk a meccs után.

Mit üzensz a saját játékosaidnak a párharc megkezdése előtt?

Elek Gergő: Mindent megtudnak edzésen a srácok, elég azt felvinni a pályára. Inkább a szurkolóknak üzennék. Nagyszerű érzés volt olyan buzdítás mellett játszani, mint amit hétfőn kaptunk. Ezúton is köszönöm, köszönjük! Ha valaki szeretne tenni valamit ezért a csapatért, jöjjön el pénteken, általatok jobbak vagyunk!

Gyulán kezdik meg túlélőharcukat a lányok

Az NB II-es bajnok Gyulai Amazonokkal vív két mérkőzéses harcot a DEAC hölgykoszorúja, az első meccsre június 3-án, szombaton kerül sor idegenben, egy hétre rá következik a visszavágó.

Trénerüket, Sólyom Attilát szólaltattuk meg a küzdelem előtt.

Szombaton indul az első felvonás Gyulán. Milyen állapotban van most a csapat?

Sólyom Attila: Egy hónap szünet után két nagyon fontos összecsapás vár ránk. Elvégeztük azt a munkát, amelyet elterveztünk, edzőmérkőzéssel próbáltuk meccsterhelésben tartani a lányokat. Az biztos, hogy pihentebbek leszünk - ez mellettünk szól -, viszont az ellenfelünk lendületben van, ami nekik kedvez. Nagyon várjuk az első összecsapást és mindent elkövetünk, hogy jövőre újra NB I-es női csapata legyen a DEAC-nak. A kupában már találkoztunk a Gyulával, de azóta nagyon sok minden történt. Ezért abból az összecsapásból egyetlen egy tényt emelünk ki: nem lesz könnyű a két meccs. Akik pályára lépnek, azok mindent megtesznek a célunk elérése érdekében. A párharc két mérkőzésen fog eldőlni, kevés valószínűségét látom annak, hogy az első meccs után valaki győztesnek érezhesse magát.

- Koppányi Szabolcs -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!