Sport

2017.02.13. 20:49

Listavezetőt vert a DEAC

Debrecen - Közönségszórakoztató mérkőzésen győzte le a bajnokságot vezető MEAFC csapatát az egyetemi kosaras csapat. A srácok százat dobtak az első helyen álló miskolci gárdának.

Debrecen - Közönségszórakoztató mérkőzésen győzte le a bajnokságot vezető MEAFC csapatát az egyetemi kosaras csapat. A srácok százat dobtak az első helyen álló miskolci gárdának.

Tovább tart a DEAC Kamilla Gyógyfürdő sikerszériája, az egyetemi csapat a legutóbbi, vasárnapi mérkőzésén is győzött. Ráadásul pont a listavezető MEAFC felett úgy, hogy a cívisek ismét száz pontot dobtak.

A két csapat sokáig kiegyenlítetten játszott, a félidőt a DEAC zárta kisebb előnnyel. Amit később csak tovább növeltek, volt, hogy a hazai vezetés húsz pont fölé is nőtt.

A MEAFC azonban nem adta fel, küzdöttek, és ismét felzárkóztak a debreceniekhez. Berényi Sándor még időben hívta magához a gárdát, hiszen Szabó Miklós után Kósa Tamás is dobott egy hárompontost, így újra megnyugodhatott az itthoni közönség.

A századik pont pedig most sem maradhatott el, Farkas Atilla zsákolásával koronázta meg csapata és önmaga teljesítményét. Debreceni siker született a végére, a nagyot küzdő MEAFC pedig bebizonyította, hogy miért tartják a bajnokság egyik éremesélyesének. Ezzel a győzelemmel a hajdúságiak a vereségek számát tekintve utolérték a Miskolcot és a szombaton szintén vereséget szenvedő Hódmezővásárhelyt.

Amennyiben jövő hét pénteken a Békés elleni 11. fordulóból elmaradt idegenbeli mérkőzést is megnyeri a DEAC, úgy a szezon során először állhat a csoport élére.

- Nagyot küzdöttünk, és a külső körülményeket is fegyelmezetten viseltük. Minkét csapatnak gratulálok, közönségszórakoztató mérkőzést játszottunk. A győzelmet szeretnénk Szabó Miklós és Lajsz Gergely édesapja emlékének ajánlani – értékelt Berényi Sándor.

DEAC Kamilla Gyógyfürdő – MEAFC 100-84

- unideb.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!