Sport

2017.02.08. 12:08

Látványos manőverekkel felturbózott korizás

Debrecen - A Nagyerdei Korisok legutóbbi videója hosszas és összetett munka eredményeként került fel a netre.

Debrecen - A Nagyerdei Korisok legutóbbi videója hosszas és összetett munka eredményeként került fel a netre.

Egy kvízműsorban biztosan sokakat megizzasztana a következő kérdés: melyik az a 21. században életre hívott jeges sportág, amely elterjedésében debreceni fiatalok is kulcsszerepet játszottak?

Bulinak indult

– A jégkorongból, a műkorcsolyából és a break táncból is építkező freestyle ice skating egy dinamikusan fejlődő, modern irányzat. A sportág nyolc-tíz évvel ezelőtt jött létre Németország és Franciaország mellett hazánkban, mindhárom helyet önálló stílus jellemzi. A franciák például rendkívül akrobatikusak, elképesztő ugrásokat hajtanak végre, míg mi elsősorban a lendületre és a dinamikára összpontosítunk. Külföldön elsősorban a show-ra figyelnek, a táncos elemek dominálnak. Gyakran rendeznek előadásokat csarnokokban, ahová sok néző ellátogat – magyarázta Makleit Nándor, a Nagyerdei Korisok egyik alapítója.

– A csapatunk 2010-ben alakult, a motivációt az jelentette, hogy kis túlzással az összes szabadidőnket a jégen töltöttük, és a körbe-körbe korizás egy idő után unalmas lett. Eleinte bohóckodásnak tűnt az egész, ám az idő előrehaladtával sokat fejlődtünk, egyre komolyabb trükköket tudtunk bemutatni, megláttuk a lehetőséget benne. Az első videónkat a 2010-11-es szezonban készítettük el, azóta is ez a legnépszerűbb, több, mint 820 ezren tekintették meg. Jelenleg körülbelül tizenöten alkotjuk az együttest. Legutóbb Budapesten vettünk részt egy nemzetközi találkozón, ahol lehetőségünk nyílt beszélgetni a határon túli sportolókkal. A freestyle ice skating nem feltétlenül jéghez kötött, a szárazföldi edzésekkel is megszerezheti a szükséges alapokat az ember.

Kreatív megoldások

A cívisvárosi együttes legújabb kisfilmje, a Freestyle Ice Skating 4 február eleje óta elérhető, a látványos felvétel túlzás nélkül végigsöpört az interneten, rövid idő alatt közel harmincezren nézték meg.

– A forgatás tizenhárom napot vett igénybe, rendkívül fárasztó volt. Minden alkalommal egy kiadós reggelit követően vágtunk bele a munkába, mely napnyugtáig tartott több közelben lévő tó jegén. Nem ragaszkodtunk egy előre kigondolt forgatókönyvhöz, önfeledten zajlott a munka, sokat improvizáltunk, ezért számos dicséretet kaptunk. A vágás ugyancsak időigényes folyamatnak bizonyult, két hónap alatt lett kész a videó – árulta el Makleit.

A Nagyerdei Korisok tervei között szerepel egy szponzor megtalálása, aki az alkotásokat elkészíti, emellett folytatják az angol nyelvű, magyar felirattal ellátott oktatóvideók gyártását is.

HBN-BÁ


A Nagyerdei Korisok honlapja itt érhető el, YouTube-csatornájuk pedig itt.


Akciókamera, tűz, víz, drón. A következő öt percben ne csináljon mást, csak élvezze az izgalmakat.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!