Sport

2016.11.23. 18:18

Good job! Good team?

Debrecen - Görbicz Anitáék Debrecenben készülnek a decemberi kézilabda Európa-bajnokságra.

Debrecen - Görbicz Anitáék Debrecenben készülnek a decemberi kézilabda Európa-bajnokságra.

A sajtó munkatársai mellett az Irinyi János Szakgimnázium és Szakközépiskola több osztálya is szemtanúja lehetett a magyar női kézilabda-válogatott Főnix Csarnokbeli edzésének szerda délelőtt. Nem tudni, a fiatalságnak hogyan tetszett a tréning, de az biztos, hogy a nemzeti alakulat szövetségi kapitánya, Kim Rasmussen elégedett volt a látottakkal. A dán szakember sokszor konstatálta „good job” kifejezéssel a látottakat, de az is szembetűnő volt, hogy többször megállította a gyakorlást, s a játéktéren, vagy a pálya mellé elhelyezett táblánál magyarázott a játékosoknak. A közel másfél órás edzés végén a csapat tagjai készséggel válaszoltak a Napló kérdéseire.

Maximalizmus

– Mindig nagyszerű érzés hazatérni, természetesen nem hagyhattam ki a lehetőséget, és az edzőtábor előtt meglátogattam édesanyámékat Nádudvaron – kezdte a beszélgetést Kiss Éva, a Loki egykori, a Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC jelenlegi kapusa, aki bemutatta az új kapitányt. – Nagyon jó elképzelései vannak, ami rögtön szemet szúrt, hogy maximalista, s számára a győzni akarás a legfontosabb tényező. Szintén remek benyomást tett rám a kapusedző, Bakos István, akit remek szakembernek tartok. Jelenleg három, kifejezetten jó formában lévő, de különböző típusú kapusa van a válogatottnak, szerintem meccsfüggő lesz, hogy ki véd az Európa-bajnokságon. Nem volt sok időnk együtt gyakorolni, de a hétvégi, romániai felkészülési torna után már tisztább képet kaphatunk arról, mire lehetünk képesek a kontinenstornán.

Megtiszteltetés

A keretben megtalálható egy debreceni játékos, nevezetesen Kelemen Éva, aki rövid idő alatt megjárta a mennyet és a poklot, jelenleg pedig újfent az élet napos oldalán található. – Most kaptam először meghívást a felnőtt nemzeti csapatba, korábban csak a főiskolai világbajnokságon viselhettem a címeres mezt – fogalmazott a Loki balszélsője, aki tagja volt a bő keretnek, majd a szűkítést követően kiszorult a csapatból, ezt követően viszont – Korsós Dorina sérülése okán – újra csatlakozhatott a gárdához. – Óriási megtiszteltetés, hogy behívtak a csapatba, s bár sejtettem, hogy a keretszűkítés áldozata leszek, mégis bíztam a folytatásban. Csalódásként éltem meg, amikor kiszorultam a keretből, de most nagyon boldog vagyok! Persze sajnálom Dorinát, viszont úgy tűnik, nekem most valamiért itt kell lennem. Kim Rasmussen szimpatikus és profi tréner, sok olyan dolgot kér, amit a klubedzőm, Tone Tiselj is elvár a játékosaitól. Felemelő érzés a válogatottal készülni, ez jót tett a lelkemnek, minden percét élvezem a felkészülésnek – mondta mosolyogva a villámléptű szélső.

A magyar válogatott szombaton a kolozsvári Kárpát Kupán szerepel, ahol Románia A és B csapata, illetve Hollandia B alakulata lesz az ellenfél.


A győri Korsós Dorina térdsérülés miatt kikerült a decemberi, svédországi Európa-bajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott 22 fős keretéből, és a helyére a debreceni Kelemen Évát hívta be Kim Rasmussen szövetségi kapitány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!