Sport

2016.09.13. 18:09

Nem lehet félvállról venniük a győrieket

Debrecen - Több volt NB I-es játékossal meglepetésre készül az ETO a Loki ellen a Magyar Kupa szerdai meccsén.

Debrecen - Több volt NB I-es játékossal meglepetésre készül az ETO a Loki ellen a Magyar Kupa szerdai meccsén.

A múlt hétvégi, Újpest elleni hazai 2–1-es bajnoki győzelmet követően szerdán a Magyar Kupában vár fontos megmérettetés a DVSC-re, a hajdúsági gárda 18 órától az ETO Parkban a győriekkel találkozik. A találkozót a Hajdú Online élőben közvetíti.

Bár a házigazdák a tavalyi, szövetségi visszasorolás miatt csupán az NB III-ban küzdenek, nagy hiba lenne, ha a lokisták az összecsapás előtt automatikusan elkönyvelnék a továbbjutást, elvégre több rutinos, az első osztályt megjárt játékossal rendelkezik az ETO FC Győr.

A zöld-fehérek a legutóbbi bajnokijukon így álltak fel és verték meg hazai pályán 2–1-re a Hévíz együttesét: Kunsági – Simonfalvi, Gyagya, Nagy J., Vadász – Lázár, Illés (Kabát 60.), Magasföldi – Beliczky (Rácz 73.), Szabó L. – Zamostny (Pongrácz 81.).


[poll id="1221"]


Az egykor a Debrecenben is megfordult veterán csatár, Kabát Péter úgy fogalmazott a klub honlapján, hogy „nem verhetetlen a Debrecen, mindent megteszünk majd ellene a pályán, hiszen tovább akarunk jutni. Elvégre egy mérkőzésen bármi megtörténhet”.

Húzós meccs lesz

Szintén továbbjutásra készül a DVSC középpályása, Holman Dávid, aki így nyilatkozott a dvsc.hu-n a győri kupamérkőzés kapcsán: – Bízom benne, hogy az Újpest elleni első félidei formát át tudjuk menteni a kupameccsre is. A Győr egy nagy klub, történt, ami történt velük, nyilván szeretnének visszakerülni az őket megillető helyre. A nyáron több olyan játékost is igazoltak, akik sok meccsen szerepeltek az NB I-ben. „Húzós” mérkőzésre számítok, nem szabad félvállról vennünk és meg kell nyernünk a találkozót, hiszen egymeccses párharcról van szó – mondta Holman.

Néhány Loki-játékos biztosan nem lesz ott a keretben Győrben, mégpedig Aleksandar Jovanovic, Bereczki Dániel, Ioan Filip és Geoffrey Castillion.

HBN


Labdarúgó Magyar Kupa - Kötelező feladat vár az NB I-es csapatokra

Budapest - Az esélyek alapján kötelező a továbbjutás az NB I-es labdarúgócsapatoknak, amelyek szerdán, a hatodik fordulóban lépnek pályára először a Magyar Kupa idei kiírásában.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!