Sport

2016.07.28. 14:53

„Muszáj mindent kizárni, és csak a dolgunkra figyelni!”

Debrecen - Verpecz István amondó, nekik, játékosoknak nincs más feladatuk, mint a Gyirmótra koncentrálni.

Debrecen - Verpecz István amondó, nekik, játékosoknak nincs más feladatuk, mint a Gyirmótra koncentrálni.

Új helyzet állt elő a DVSC-nél, miután Kondás Elemér és segítői hétfőn lemondtak: a helyükre beugró ideiglenes stáb vezényli le a Loki edzéseit szerda óta – a végleges utódot pedig továbbra is keresi a vezetőség. A Herczeg András vezette alkalmi edzői team azon munkálkodik, hogy kiszakítsa a Debrecen labdarúgóit a befásult állapotból, jó hangulatot próbálnak teremteni, és újra meg akarják tölteni önbizalommal a sportolókat.

Kizárni mindent!

A Napló által megkérdezett Verpecz István szerint mindez sikerül is Herczegéknek. – Egy új szituáció alakult ki, mikor távozott Kondás Elemér. Öt és fél évig dolgoztunk együtt, igaz, én már éltem át hasonlót korábban a klubnál, de egy ilyen helyzetet nyilván nem könnyű feldolgozni. Meglepődtem, mikor kiderült, lemondott, igaz, a gyengébb eredmények miatt, amiért megjegyzem, egyértelműen a játékosok is felelősek, ez valahol várható volt – fogalmazott a Loki kapusa, majd hozzátette, nekik nem szabad azzal foglalkozni, mi zajlik körülöttük, mert az nem vezet jóra.

– Persze az öltözőben is téma az, ami történik velünk, engem is hívogatnak telefonon, tudok-e valamit, ki lesz az új edző. Előttünk sem ismert egyelőre, ki veszi át véglegesen a csapatot, a vezetőség nyilván időben értesíteni fog minket. Azonban ha folyamatosan azon jár az agyunk, mi történt, és mi várható, akkor annak nem lesz jó vége. Muszáj mindent kizárni, és csak a dolgunkra figyelni! Más a légkör jelenleg az edzéseken, az új stáb azon munkálkodik, hogy kijöjjünk a gödörből. Élvezzük a tréningeket, már az első foglalkozás is jó hangulatú és pörgős volt, most még nagyobb erőbedobással kell dolgoznunk a siker érdekében. Csak a következő feladat szabad, hogy a szemünk előtt lebegjen: a Gyirmóttal szemben csúsznunk-másznunk kell, a szívünket is kitéve hajtani a győzelemért. Ha lehetőséget kapok a találkozón, úgy állok majd be, hogy mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy az összes kapu felé tartó lövést megfogjam, és azt is tudom, a társaim is azon lesznek, hogy gólt szerezzenek.

Az első

Az OTP Bank Liga 3. fordulójában a DVSC-TEVA csapata az újonc Gyirmót FC-t fogadja a Nagyerdei Stadionban, az összecsapást 18 órától rendezik (a találkozót a Hajdú Online is élőben közvetíti). Amint az Verpecz szavaiból egyértelműen kiderült, győzni akarnak a Gyirmót ellen. Kellenek is a pontok a piros-fehéreknek, akik két kör után egy ponttal állnak a tabellán, a rivális eddigi mindkét találkozóján ikszelt. A felek egyébként még sosem találkoztak, ez lesz az első egymás elleni erőpróbájuk.

Vannak hiányzók

Ami a DVSC sérültjeit illeti: Varga József még a múlt vasárnapi, Vasas elleni meccsen sérült meg, a combját rúgták meg. Azóta több vizsgálaton is átesett, és kiderült, szerencsére nincs szakadás, mindössze húzódásról van szó, illetve vérömleny is keletkezett. A játékos két hétig csak rehabilitációs munkát végezhet – írják a klub hivatalos honlapján. A vádlisérüléssel bajlódó Holman Dávid másfél hét múlva kezdheti el a teljes értékű munkát, míg Szakály Péter, akinek szintén a vádlija sérült meg, jövő hét kedden csatlakozhat a csapathoz. Bokros Tibornak combhajlítóizom-sérülése van, ő jövő héten kezdi az edzéseket a többiekkel.

HBN-SZADÓ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!