Sport

2016.05.01. 12:00

NKK Balmazújváros: Újabb lépés a bajnoki cím felé

Balmazújváros - Magabiztos győzelemmel búcsúzott az NKK Balmazújváros a hazai közönségtől és a beállós Kunkli Bettinától.

Balmazújváros - Magabiztos győzelemmel búcsúzott az NKK Balmazújváros a hazai közönségtől és a beállós Kunkli Bettinától.

Fölényes, 31-16 arányú győzelmet aratott az NKK Balmazújváros kézilabdacsapata a Bőcs felett a női NB II. Észak-keleti csoportjának 21. fordulójában. A hazaiak már a találkozó elején elléptek Borsod megyei ellenfelüktől, Berettyán Petra és Péntek Fanni betörésből, átlövésből, míg a rutinos Szabados Ibolya lerohanásból volt többször eredményes. A hazaiaknak a védekezése végig feszes maradt, a bőcsiek legeredményesebbjét, Mogyorósi Tamarát az első félidőben két gólon tartották. S mivel támadásban jól éltek a lehetőségekkel az újvárosiak, a félidő végére éppen kétszer annyi gólt szereztek, mint ellenfelük (16-8).

Bár a második félidőt a vendégek kezdték jobban, az NKK a két bekapott találatra egy ötgólos sorozattal válaszolt. A hazaiak szélesebb taktikai repertoárt mutattak meg, a 15 éves fiatalok pályára lépése sem zavarta meg a játékot, sőt: ismét jó teljesítménnyel, gólokkal segítették a csapatot, bemutatva, hogy Győrfi Dórát miért vinné a Ferencváros, Szabó Ninát pedig a Nemzeti Kézilabda Akadémia.

Az utolsó tíz percre beállt a másfél év után ismét bajnokit játszó Kunkli Bettina is, ez jelentette számára azonban a búcsút is, amelyet góllal tett emlékezetessé. A találkozót végül 15 gólos különbséggel a balmazújvárosiak nyerték, akik a Hajdúböszörmény pontvesztése esetén már vasárnap bajnokok lehetnek. Ha nem így lesz, a jövő heti utolsó fordulóban dől el az elsőség sorsa.

HBN



Jegyzőkönyv:

NKK Balmazújváros – Bőcs KSC 31-16 (16-8)

Balmazújváros, 100 néző, vezette: Bihari Z., Pásztor A.

NKK: Németi Á. (k) – Géricz A. 3, Berettyán P. 4, Szabados I. 6, Dobi K. 2, Péntek F. 5, Kiss Á. 3, csere: Király A. (k), L. Lapsova 3, Győrffi D. 3, Kunkli B. 1, Szabó N., Hárshegyi N., Balla T., Árva L. 1, Szabó R. edző: Dajka István

Bőcs: Tomcsik J. (k), Vittmann Zs. (k) – Mogyorósi T. 3., Kreisz T. 2, Szabó K. 1, Alexa G., Gazdag Sz. 4, Kmetz K 4, Herr Sz., Kublik P. 1, Strázsi K. 1 edző: Barnóczki László​


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!