Sport

2016.03.22. 17:04

DVSE: Szeretnék már végre a régi formájukat mutatni

Debrecen - Halek Márton szerint ki kell jönnie a két egylet közti különbségnek.

Debrecen - Halek Márton szerint ki kell jönnie a két egylet közti különbségnek.

Újra hazai pályán meccsel a DVSE: szerdán 19 órától az újonc PannErgy-MVLC Miskolci Vízilabda Club látogat a Debreceni Sportuszodába a középszakasz negyedik fordulójában. Nem egy csoportban küzdött a két egylet a férfi vízilabda OB I. alapszakaszában, ettől függetlenül mint azt Halek Mártontól, a cívisvárosiak jobbkezes átlövőjétől megtudtuk, jól ismerik egymást a felek.

– Év közben többször is játszottunk edzőmeccset ellenük, így nagyjából tudjuk, mire számíthatunk tőlük. Persze tisztában vagyunk vele, hogy egy felkészülési találkozó mindig más, mint egy tétmérkőzés. Készültünk rájuk, és nyerni szeretnénk ellenük, nem lebecsülve őket, azt mondhatom, jobb csapat vagyunk, és a különbségnek ki is kell jönnie a medencében – fogalmazott a DVSE pólósa, aki szerint egész jó kis formáció épült Miskolcon.

Jók a külföldiek

– Van három szerb játékosuk, akik a hátukon viszik az együttest, kapásoldalon Petkovic sok gólt lő, rá kiemelten kell majd figyelni. A középszakaszban az eddigi három találkozónkból kétszer ikszeltünk és egyszer tudtunk csak győzni, nyilván mi sem erre számítottunk. Talán egy kicsit megfogott minket, hogy nem sikerült bejutni a felsőházba, de ezen túl kell lépni minél hamarabb, és újra a régi formánkat hozni! – jelentette ki Halek.

A DVSE-ben szerencsére mindenki egészséges, és motiváltan várja az újabb derbit.

A debreceniek kapusa, Lévai Márton a múlt héten a válogatott tagjaként részt vett a németországi edzőtáborban, a napokban pedig már Budapesten készült az április eleji trieszti olimpiai kvalifikációs tornára. Halek elárulta, kedden már visszatért Debrecenbe Lévai, aki este a csapattal tréningezik, és ő fog védeni szerdán a Miskolc ellen is.

HBN-SZADÓ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!