Sport

2015.09.01. 12:30

Ezüstéremmel jubilált rádiós tájfutónk az Európa-bajnokságon

Mariánské Lázné - A debreceni Kovács Attila Gábor is hozzájárult a magyarok sikeréhez.

Mariánské Lázné - A debreceni Kovács Attila Gábor is hozzájárult a magyarok sikeréhez.

A csehországi Mariánské Láznéban, mintegy 300 sportoló részvételével bonyolították le a XX. Rádiós Tájfutó Európa-bajnokságot augusztus 17–23. között. Hazánkat az öt női és hat férfi kategóriában – a lehetséges 33 helyett – összesen (részben saját költségen) csak 17 rádióamatőr képviselte.

Az éremtáblázatban 24 nemzet közül Magyarország mégis – Csehország, Oroszország, Ukrajna és Fehéroroszország mögött, de Németország előtt – az ötödik helyen végzett.

Ehhez a debreceni születésű Kovács Attila Gábor is hozzájárult az M60 kategória URH-számának csapatversenyében nyert ezüstérmével. Kovács ezzel méltón ünnepelte meg jubileumát annak, hogy 50 éve tájfutó: a Debrecen melletti Nagycserén futotta első versenyét 1965-ben és a Nagyerdőn felnőve 1975-ben érett felnőtt válogatottá a DEAC színeiben. A cívisvárosi sportoló ráadásul éppen 20 éve indulhatott először nemzeti színeinkben rádiós tájfutó világversenyen, s ez a mostani ezüst már a 17. medál, amit 8 világ- és 9 Európa-bajnokságon nyert.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!