Sport

2015.06.02. 13:11

Salak után betonon száguldanak a ralisok

Kaba - A kabai cukorgyár területén rendeznek autóversenyt vasárnap.

Kaba - A kabai cukorgyár területén rendeznek autóversenyt vasárnap.Folytatódik a KZ Invest autós kupasorozat, melynek következő állomása Kaba lesz, a megszokott cukorgyári rakodóterület, ahol vasárnap 10 órától várhatóan 16 óráig nyomják a gázt a résztvevők.

Látványos autózás

A hagyományokhoz hűen a debreceni salakoválon indították a szezont az amatőr ralisok, majd következett a miskolci Népkertben a salakszórás. Ezt követően Nyíregyházán mérték volna össze tudásukat a pilóták, ám ellehetetlenítették a versenyt a Nyírségben, így a kabai derbi következik a versenynaptárban, ahol betonon próbálják a legjobb időt elérni a ralisok.

A hajdúsági városban kisebb-nagyobb megszakításokkal már több mint 10 éve rendez autóversenyeket Soós Szabolcs és csapata. A kabai megmérettetéseknek különös varázsa van, jó a nyomvonal, szlalom jellegű, de gyors kialakítású a pálya, ráadásul nagyon látványos autózást lehet produkálni a talaj minősége miatt. A nézők tökéletesen belátják az egész pályát, ezért különösen szeretik a szurkolók a kabai viadalt.

Ahogy az lenni szokott a KZ Invest kupasorozat állomásain, amatőr és profi pilóták egyaránt rajthoz állnak, a szervezők 100 indulóban maximálták a nevezési létszámot. Fontos tudnivaló, hogy helyszíni nevezés nincs, előzetesen kell jelentkezni az erőpróbára. A nézők a belépőjegyet a helyszínen tudják megvásárolni, amivel egy sorsoláson vesznek részt, a nyeremény egy BMW személygépkocsi használat egy hosszú hétvégére.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!