Sport

2015.06.20. 09:35

Elképesztő, amit a derecskei kung fusok csinálnak

Derecske - Országosan is egyedülálló módon négy derecskei Wing Tsun Kung Fu harcművész szerzett mesterfokozatot.

Derecske - Országosan is egyedülálló módon négy derecskei Wing Tsun Kung Fu harcművész szerzett mesterfokozatot.

Sikeres mestervizsgát tett Szőke Gergő, Szőke Ádám és Szántó Lajos, a derecskei Wing Tsun iskola tanítványai, Szél Gábor közvetlen segítői. Ádám és Gergő helyi fiatalok, a derecskei gimnázium egykori növendékei, akik koruk ellenére már közel tízéves harcművészeti múlttal rendelkeznek, mára pedig tiszteletre méltó rendvédelmi dolgozóként élik mindennapjaikat és mindemellett kitartással űzik és oktatják a Wing Tsun Kung Fu harci rendszerét.

Szántó Lajos már 1990-ben megkezdte Wing Tsun tanulmányait, jelenleg hivatásos katona, a derecskei iskola rutinos tagja. Szél Gábor fia és tanítványa, ifj. Szél Gábor újabb mesterfokozatával Európa legfiatalabb harmadik mesterfokozatú mestere lett. Az ifjú harcművész szerényen köszönetét fejezte ki mesterei, tanárai, szülei és barátai számára, akik segítették őt útja során. Gábor jelenleg a Fazekas Mihály Gimnázium diákja, a helyi néptánccsoport táncosa és a Magyar Szablyavívó Iskola debreceni csoportjának oktatója.

HBN–Makleit Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!