Sport

2015.03.10. 16:13

Varga Tamás a leukémiás gyermekekért

Debrecen - A Leukémiás Gyermekekért Alapítvány 25 éve tudja, mi kell a mosolyhoz! Az idén 25 esztendős alapítvány társadalmi célú reklámkampányának elkészítésében 12 ismert ember működött közre, köztük a Debrecen vízilabdacsapatának kétszeres olimpiai bajnok vezetőedzője, Varga Tamás is.

Debrecen - A Leukémiás Gyermekekért Alapítvány 25 éve tudja, mi kell a mosolyhoz! Az idén 25 esztendős alapítvány társadalmi célú reklámkampányának elkészítésében 12 ismert ember működött közre, köztük a Debrecen vízilabdacsapatának kétszeres olimpiai bajnok vezetőedzője, Varga Tamás is.

Hernádi Judit, Muri Enikő, Lola, Kárpáti Rebeka, Németh Kristóf, Csonka András, Váczi Gergő, Vásáry André, a Children Of Distance együttese és Varga Tamás bátran és örömmel csatlakozott a nem mindennapi, ám annál nemesebb kezdeményezéshez, hiúságukat eldobva vállalták, hogy megmutatják magukat a nagyvilágnak kopaszon azért, hogy életeket mentsenek! A rendhagyó és meghökkentő képeket Nánási Pál készítette el. A kampány célja motivációt és erőt adni, felnyitni a szemeket az élet értelmére, az egészségre, együttérzést kiváltani az emberekből.

"Az alapítvány a művészek, színészek, zenészek mellé szeretett volna egy ismertebb sportolót is, így találtak meg engem" - nyilatkozott a Debrecen játékos-edzője a waterpolo.hu-nak. "Mondanom sem kell, egy percig sem volt kérdés, hogy csatlakozom. Nem volt kérdés, mert a gyerekek nagyon közel állnak a szívemhez, szeretek velük foglalkozni, legyen szó sportról, vagy bármi másról. Ezek a beteg gyermekek egészen fantasztikus módon viselik a megpróbáltatásokat, tündériek, meghasad az ember szíve. Szeretném én is felhívni a figyelmet az ő sorsukra, arra, hogy akinek van módja, adója egy százalékával vagy bármi módon segítse a gyógyulásukhoz szükséges kezeléseket. Azt hiszem, minden jó érzésű ember támogatja ezt, csak fel kell hívni mindenki figyelmét erre. Miként a pekingi olimpia után részt vettem az árva gyerekek megsegítésében a sapkám felajánlásával, majd a bajnokság után a leukémiás gyerekek megsegítésére is szeretnék szervezni egy akciót, a debreceni klubom is teljes mellszélességgel mögé áll majd, de erről később beszámolunk.”

"25 éves jubileumi kampányunk célja, hogy az emberek együtt érzőbbek legyenek, továbbá felkívánjuk nyitni a szemüket, hogy az egyetlen kincsünk ezen a világon az egészségünk, és minden áldott nap olyan hálásnak kellene lennünk ezért, mint amilyen hálás egy gyermek akkor, amikor meggyógyul. Ne felejtsük el azt sem, hogy ezek a beteg gyermekek, igazi szuperhősök, akik nagyon megakarnak gyógyulni és rettentő mód erősek, mosolyognak és küzdenek! Ha ők ebben a nehéz helyzetben tudnak mosolyogni, akkor egy egészséges ember miért nem? Sokszor ők tartják a szüleikben is az erőt, gyengék, szédülnek és fáj nekik.. Kihullik a hajuk, de ők mégis telis-tele reménnyel tudnak tükörbe nézni! Hogy képesek erre? Lehetnének kétségbeesettek, szomorúak, sőt panaszkodhatnának is, de nem ezt teszik! Ezért feltesszük ezt a kérdést: Te hogyan érzed magad, ha nincsen hajad?" - áll a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány közleményében.

Mosolyból soha nem elég! A Debreceni Vízilabda Klub teljes mellszélességgel segíti az akciót! Segíts te is még többet gyűjteni!

- DVSE -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!