Sport

2015.03.03. 14:02

Hírös város helyett cívisváros

Debrecen - Nagy Zoltán már majdnem a KTE játékosa lett, de ez meghiúsult, mert „felbukkant” egy szabály.

Debrecen - Nagy Zoltán már majdnem a KTE játékosa lett, de ez meghiúsult, mert „felbukkant” egy szabály.Nem szokványos kört futott le az utóbbi bő fél évben a Loki jobbhátvédje, Nagy Zoltán. A védő tavaly nyáron kölcsönben a Nyíregyháza Spartacushoz került, ott azonban nem vált kihagyhatatlan alapemberré, ezért a télen visszakerült Debrecenbe. Február 9-én a Kecskemét hivatalos honlapján jelentette be, hogy nyárig leszerződteti Nagyot, még egy képet is közölt kecskemetite.hu, amelyen a 29 éves játékos a gárda lila-fehér mezét tartja a kezében.

A múlt héten szombaton azonban kiderült, Nagy Zoltán mégsem lesz a KTE labdarúgója, ugyanis a szabályok szerint egy futballista egy szezonban csak maximum két klubban léphet pályára az NB I-ben, márpedig az idény elején játszott a DVSC-ben is, ősszel pedig a Szpariban.

Tudtuk, hogy Zoli két klubban játszott, de szerettük volna körbejárni a dolgot, minden lehetőséget megvizsgálva, hiszen nagy szükségünk lett volna rá jobbhátvédként, komolyan számoltunk volna vele. Magával az igazolással zárult volna a megszerzése, ez lett volna a záróaktusa a dolognak, de ez sajnos így nem is történhetett meg. Hiába akartuk, a szabályok ezt semmiképpen sem teszik lehetővé. Nagy Zoli így nem lesz a játékosunk, visszatér Debrecenbe” – mondta Sallói István, a kecskemétiek klubigazgatója a lilák honlapján. Nagy tehát visszatért Debrecenbe és jelenleg a DVSC-TEVA játékosa.

Hamarosan harcra kész

– Mindkét klubnál tudtak szerintem az ominózus szabályról, de ez valahogyan elkerülte a figyelmüket – mondta a Naplónak a védő. – Jómagam csak a múlt héten értesültem róla, hogy mégsem leszek a Kecskemét játékosa. Kettős érzések voltak bennem, ugyanis a családommal beköltöztünk az új otthonunkba, beilleszkedtem az ottani közösségbe és örültem neki, hogy játszani tudok tavasszal. Ugyanakkor jó érzés újra Debrecenben lenni, mindig is a DVSC volt az otthonom és az is volt a tervem, hogy a nyáron visszatérek ide. Jelenleg még rehabilitációs tréningeket végzek, mert volt egy részleges combizom-szakadásom, de véleményem szerint a jövő héten már alkalmas leszek a teljes értékű munkára. Bízom benne, hogy kapok majd lehetőséget a szakmai stábtól és segítségére leszek a Lokinak a tavaszi szezonban – mondta Nagy Zoltán.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!