Sport

2015.03.25. 12:12

A K.O. után jöhet a futball

Debrecen - Lázár Pált bő három hete „kiütötték”, de most már közeleg a visszatérés ideje.

Debrecen - Lázár Pált bő három hete „kiütötték”, de most már közeleg a visszatérés ideje.

Az OTP Bank Liga küzdelmei a válogatott Európa-bajnoki selejtezője miatt szünetelnek a hétvégén, de természetesen az élet nem áll meg a Lokinál, ugyanis a debreceniek szombaton 15 órától felkészülési mérkőzést játszanak a román Dinamo Bucuresti csapatával a Nagyerdei Stadionban. Jelenleg három labdarúgó van kényszerpihenőn, illetve végez külön munkát a DVSC-TEVA csapatában.

Zsidait megműtötték

A múlt heti, Diósgyőr elleni meccsen szenvedett bokasérülést a belső védő Máté Péter, a klubtól kapott információ szerint problémája nem komoly, néhány nap múlva csatlakozhat a társaihoz.

Súlyosabb sérüléssel küszködik a középpályás Zsidai László, a játékos Achilles-ina rakoncátlankodik. Korábban próbálták injekciókúrával játékra alkalmassá tenni, de mostanra kiderült, műtétre van szükség a gyógyulásához. Zsidait meg is operálták Székesfehérváron, a jövő hét elején kezdheti meg a rehabilitációját.

Mint olvasóink emlékezhetnek rá, az idei első bajnoki fordulóban szenvedett agyrázkódást a Debrecen jobbhátvédje, Lázár Pál, a válogatott labdarúgót a Puskás Akadémia elleni meccsen lőtték ki a sorfalból.

Harc a dobogóért

– A múlt héten kezdtem el nagyon lassan kocogni, ahogyan azt előírták az orvosok – nyilatkozta a Naplónak a védő. – A tervek szerint a jövő héten csatlakozhatom a többiekhez. Ha a szervezetem jól reagál a további edzésekre és panaszmentes leszek, akkor a jövő héten Pécsett már ott lehetek a pályán bajnoki mérkőzésen is, amennyiben bizalmat szavaz nekem a szakmai stáb. Most már közel vagyok ahhoz, hogy ne érezzek semmilyen fájdalmat, de időnként még sajog a fejem, azonban ez is múlóban van már – mondta Lázár, aki az első héten szinte teljes tétlenségre volt kárhoztatva. – A feleségem vitt mindenhová, mert autót sem vezethettem, s a kisfiammal is csak minél kevesebbet mozogva foglalatoskodhattam. Ennek már szerencsére vége, várom a visszatérést.

– Természetesen egy futballistának rossz nézni a lelátóról a meccseket, ezzel én is így vagyok – mondta érdeklődésünkre Lázár Pál. – Éppen a Videoton elleni, múlt heti Ligakupa-találkozón villant be legutóbb, hogy milyen jó lenne játszani. Most azonban még el kell fogadnom, hogy nem jut szerep számomra. Persze alig várom, hogy túl essek ezen az időszakon és újra a Loki céljaiért harcolhassak, szeretnénk ott lenni az idény végén a dobogón s ebből én is részt akarok vállalni.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!