Sport

2014.12.03. 12:38

Száraz, mint az „ítílet”

Hamburg, Debrecen - Élete első NAC világbajnokságán ezüstérmet szerzett a debreceni Bohos Kornél.

Hamburg, Debrecen - Élete első NAC világbajnokságán ezüstérmet szerzett a debreceni Bohos Kornél.

Hamburgban rendezték meg az elmúlt hétvégén a testépítők NAC világbajnokságát, melyen két debreceni illetőségű bodys is részt vett. Mindkét cívisvárosi versenyző bejutott a döntőbe, ami már eleve nem kis dolog, hiszen roppant erős mezőny jött össze az idei viadalon.

A Segner Fitness bodybuildere, Jenei István a finálé során a hatodik helyen végzett, míg a Cutler Team egyik kirakatembere, Bohos Kornél kategóriájában ezüstérmet szerzett, nagyon kicsivel lemaradva a világbajnoki címről.

Nagyobb tömeggel érkezett

– Nem érzek csalódottságot, inkább egy jó adag fáradtságot – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak Bohos Kornél. – Biztosan jobban bosszantana az elmaradt vb-cím, ha sokadszor vágtam volna neki ennek a versenynek, de életem első NAC világbajnokságán nem feltétlenül rossz eredmény ez. Lehet, elfogultság a részemről, de úgy éreztem, a legjobb vagyok az én döntőmbe bejutott bodysok közül. Így látta ezt Kathi Béla is, a Cutler Team vezetője, ám a bírák másként vélekedtek. Egyébként szerintem minden magyart visszapontoztak néhány hellyel, ez van... A formámmal nem volt gond, új technikával készültünk a vb-re a múlt havi Superbodyhoz képest, a definiáltságom, élességem ugyanúgy megvolt, mint ott, de ezúttal 6-7 kilóval nagyobb tömeget tudtam szállítani – számolt be a megmérettetésről a hajdúsági testépítő, aki korábban többször is hangoztatta félig tréfásan, hogy egy-egy versenyre „olyan száraznak kell lenni, mint az ítílet”. A Hamburgban készült képek tanúsága szerint ezzel most sem volt gond, mégsem tudott nyerni.

Csak „szemetet” eszik

A sportoló elmondta, az év hátralévő részét teljes pihenéssel tölti. – Jövőre nem kívánok versenyezni, fejben és fizikálisan is elfáradtam, majd két év múlva célzom meg újra az NAC-t, bár Kathi Béla már most győzköd, hogy jövőre is elinduljak. Tömegelni akarok, minél több izmot magamra szedni, nyáron ott leszek a Muscle Beachen Siófokon, igyekszem jól érezni magam. Az azonban egészen biztos, hogy idén már nem fogok edzeni, elfelejtem a sporttáplálkozást és csak „szemét” kajákat eszem. Januártól aztán újra tréningezni fogok és személyi edzősködöm tovább Debrecenben – árulta el terveit Bohos Kornél.

HBN-Tamás Nándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!