Sport

2014.12.09. 22:23

Papírforma eredmények az Eb-n

Románia ikszelt Dánia ellen, Norvégia nyert, a magyarok a középdöntőben.

Románia ikszelt Dánia ellen, Norvégia nyert, a magyarok a középdöntőben.Folytatódtak a küzdelmek a magyar-horvát közös rendezésű 11. kézilabda Európa-bajnokságon, melynek egyik helyszíne debreceni Főnix Csarnok. Kedd este Románia csapott össze Dániával, a mérkőzés 29-29-es döntetlennel ért véget, míg az ukránok 34-23-ra kikaptak a norvégoktól. Az első fordulóban a dánok 32-23-ra verték Ukrajnát, Norvégia pedig 27-19-re múlta felül a románokat.

Már 4-0-ra vezettek keleti szomszédaink, mikor Maria Fisker megszerezte a dánok első gólját. A folytatásban tovább uralta a mérkőzést Románia, a 16. percben 9-7-re vezettek Gheorghe Tadici tanítványai, akik 16-12-es vezetésnél vonulhattak pihenőre.

A második félidő 49. percéig továbbra is tartotta előnyét Románia, ekkor azonban kiegyenlítettek a dánok, 23-23. Innentől kezdve fej-fej mellett haladtak a csapatok, 29-28-ra vezettek a románok az utolsó előtti minutumban, ám két másodperccel a vége előtt Susan Thorsgaard egalizált, így 29-29-es döntetlennel ért véget a találkozó.

Tadici Gheorghe, a románok kapitánya nem elégedett a kialakult végeredménnyel. Úgy érzi, értékes pontok csúsztak ki a markukból, szerinte az aktuális edző sosem elég jó eme poszt betöltésére, mindig a következőtől várják a megváltást. Nagy feszültségben telt a Románia-Dánia meccs utáni sajtótájékoztató, ugyanis az egyik román kereskedelmi televízió riportere arról érdeklődött Tadicitől, gondolkodott-e már lemondásán - a szövetségi kapitány határozott nemmel válaszolt.

Paula Claudia Ungureau, az erdélyiek hálóőre a következőket mondta a Naplónak. – Örömmel töltött el a tudat, hogy számos román szurkoló látogatott el, és buzdított bennünket a debreceni Főnix Csarnokban. Emiatt úgy éreztük, mintha hazai környezetben léptünk volna pályára – fejezte ki örömét a román portás.

Nyert Norvégia

A csoport másik meccsén már 4-1-re vezettek a norvégok, mikor az ukránok magukra találtak, és feljöttek 5-4-re. A folytatásban is tartotta a lépést Ukrajna, igaz, a félidőre ismét megnyugtató előnyre tettek szert a norvégok, 13-17. A szünet után már nem engedték feljebb kapaszkodni Leonid Ratner együttesét a skandinávok, akik 25-18-ra vezettek a 45. percben. A hajrában csak tovább nőtt a különbség, végül 34-23-ra nyertek az északiak. A B csoportot Norvégia vezeti 4 ponttal, második Dánia 3 egységgel, Románia 1, míg Ukrajna 0 pontot gyűjtött.

Magyarország 29-23-ra verte az A jelű kvartettben Lengyelországot, ezzel a magyarok már biztosan ott vannak a középdöntőben.

-HBN-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!