Sport

2014.12.09. 08:02

Negyedjére is terembajnokok a debreceni frizbisek

Debrecen - Múlt hétvégén dőlt el a vándorkupa sorsa.

Debrecen - Múlt hétvégén dőlt el a vándorkupa sorsa.

Négy éve nem talál legyőzőre a Debreceni Frizbi Sportegyesület terem ultimate sportágban. A frizbi téli változatában múlt hétvégén Ózdon rendeztek országos bajnokságot.

December 6-7-én open mezőnyben 7 csapat mérkőzött meg egymással a XI. Terem Ultimate Országos Bajnokságban. A játékosok Budapestről, Székesfehérvárról, Szegedről, Ózdról és Debrecenből érkeztek.

A döntőben egy budapesti csapattal mérkőztek meg a debreceniek. A FreeBees néven ismert klub játékosai végül magabiztos győzelmet arattak. Ezzel egyhuzamban negyedik alkalommal szerezték meg a terembajnoki címet.

Női kategóriában is bajnokot avattak a magyar ultimate frizbisek. A debreceniek ebben a mezőnyben is érintettek voltak. A győztes Bambi nevű budapesti lányformációt debreceni edző, Oláh Ádám készítette föl a versenyre.

A frizbi hazánkban több mint két évtizede van jelen. Négy ága ismert, ezek közül egyik az ultimate. A sportág téli kispályás változatában két ötfős csapat küzd egymással egy nagyjából kézilabdapálya nagyságú területen, céljuk a korong eljuttatása a pálya végében kijelölt téglalap alakú zónába. Az nyer, akinek az ellenfél védekezőjátéka ellenére ez többször sikerül.

- Érsek Kitti -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!