Sport

2014.10.30. 14:45

Világcsúcs volt a játék a szlovák kézisek ellen

Debrecen - Németh András a magyarok játékát a gyorsaságra építi.

Debrecen - Németh András a magyarok játékát a gyorsaságra építi.

A magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Németh András a Sport TV Mai helyzet című műsorában beszélt a csapat decemberi Eb-re való felkészüléséről.

A mai magyar válogatott játékosai kimagaslanak az NB I-ből, értik a játék lényegét, és idomulnak a kapitány által elvárt gyors kézilabdához, amely kockázatos ugyan, de a szintén Eb-résztvevő Szlovákia ellen például kiválóan működött a Provident-kupán. – Egy olyan adat jött be, amilyen idáig megközelítőleg még nem volt. 73 támadásunk volt, ami nagyon sok, és összesen 2 technikai hibát vétettek ebben a rizikós játékban. Ez szerintem világcsúcs, ilyen nincs – emlékezett vissza Németh András, és felidézte, amikor Köstner Vilmos megmutatta neki az elemzést, nem akart hinni neki, ezért újra megnézték.

A szakember bátran nyúl a fiatalokhoz. – Azt hiszem, ebben nincs nagy rizikó, ez egy természetes út; azt mondom, aki nem vállalja fel, az hibázik. Például van egy játékos, aki a válogatott első embere, ha mindig ugyanaz a második mögötte, akinél tudja, hogy sokkal jobb, az nem fogja motiválni. Ha viszont odarakunk egy fiatalt, aki láthatóan azért jött ide, hogy felmásszon a hátán, és egy év múlva beledöngölje a talajba, az számára is nagyobb motivációt ad – árulta el a kapitány, aki éppen ezért nem is érti azt, aki nem fiatalít.

A cél Rio

Az előzetes elvárások is szóba kerültek. Az elmúlt világversenyeken (nem csak kézilabdában) nem nagyon nyertek rendezők. A kapitány a vízilabdásokkal is kapcsolatban van, hogy megtudja, milyen tapasztalatokat szereztek a nyáron.

– Nagyon fontos, hogy megértsék, ez egy állomás. Nyilvánvalóan nagyon kellene, hogy kiszolgáljuk a hazai közönséget, hogy az Eb mindhárom magyar helyszínén szerepeljen a magyar válogatott. Ez egy fontos szempont, de a játékosoknak tudni kell, hogy az út vége a riói olimpia, oda kell eljutni – mondta erről, de hozzátette, jó volna olyan eredményt elérni, hogy biztosítva legyen a kvalifikációs torna.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!