Sport

2014.09.15. 14:48

Félre most az érzelmekkel!

Debrecen - A korábbi debreceni pályaedző, Zoran Szpisljak ellenfélként érkezik a cívisvárosba.

Debrecen - A korábbi debreceni pályaedző, Zoran Szpisljak ellenfélként érkezik a cívisvárosba.

A bajnokságban gyengén teljesít a DVSC-TEVA, a piros-fehérek legutóbb hazai pályán szenvedtek vereséget a Pécstől, jelenleg csak a 8. helyen tanyázik a bajnokcsapat a tabellán. A keserű emlékű szombati bajnoki után sem áll meg az élet, kedden a Ligakupában szerepel a Loki, 16 órától a Békéscsaba lesz az ellenfél az Oláh Gábor utcán, a belépés ingyenes. A találkozót élőben közvetítjük portálunkon.

A viharsarkiak ősi riválisnak számítanak a Nagyerdőn, ám az is pikantériát ad a meccsnek, hogy a lilákat az a Zoran Szpisljak irányítja, aki korábban évekig a szakmai stáb tagja volt, a szerb tréner segítője pedig az ugyancsak ex-debreceni pályaedző, Bücs Zsolt.

A pontszerzés a cél

– Számomra mindig nagyon jó érzés visszamenni a városba, sok szép élmény és eredmény köt a Hajdúságba – fogalmazott az NB II-es gárda szakvezetője. – Nagyon sok emlék visszaköszön ha ott járok, azonban félre kell tenni az érzelmeket, mert megoldandó feladatunk lesz kedden az Oláh Gábor utcán. Ilyen a profi világ, számomra most a Békéscsaba sikere a legfontosabb. Tisztában vagyunk vele, hogy egy első osztályú csapat ellen nem mi vagyunk az esélyesek, bármilyen összeállításban kezd is a DVSC, nehéz mérkőzés vár ránk. Nálunk is bizonyíthatnak majd azok a játékosok, akik kevesebb lehetőséghez jutottak az utóbbi időben, izgalmas találkozót várok és igyekszünk pontot vagy pontokat elvinni Debrecenből – mondta Szpisljak.

Talpra fog állni a Loki

A szakembert megkérdeztük arról is, mennyire lepte meg a DVSC-TEVA vártnál gyengébb őszi szereplése.

– Azt látom, hogy a Loki hullámvölgyben van, az okokat természetesen kívülállóként nem ismerem. Úgy vélem, a balszerencsés európai kupaszereplés megfogta a fiúkat mentálisan, ilyen esetben könnyedén megcsappanhat az önbizalom. Biztos vagyok benne, rengeteg energiát mozgósítanak annak érdekében, hogy elmozduljon a társaság a holtpontról, ez be is fog következni. Szerintem hamarosan jönni fog egy olyan meccs, amely lökést ad a csapatnak és újra rátalálnak a helyes útra – vélekedett Zoran Szpisljak.

HBN-TN


[poll id="771"]


Az Újváros is pályára lép

A Loki mellett az NB II-ben szereplő Balmaz Kamilla Gyógyfürdő is megmérkőzik a Ligakupa keddi játéknapján, Szabó János alakulata az első osztályú Dunaújváros PASE otthonában játszik 15 órától. Mint ismert, a balmazújvárosiak némi extra pihenőhöz jutottak a hétvégén, ugyanis a nagy esőzések miatt elmaradt az ajkai bajnokijuk szombaton. Az újvárosi tréner a klub hivatalos honlapján úgy nyilatkozott: az elmaradt összecsapással több idejük marad rendezni a soraikat, és a sérültjeikből is többen felépülhetnek a következő bajnoki összecsapásig.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!