Sport

2014.04.03. 15:11

„Nem nyerhettünk vb-t”

Hajdúdorog - Az Aranycsapat egykori védője, Buzánszky Jenő vallott az elvesztett világbajnoki döntőről, Puskásról és a dolce vitáról.

Hajdúdorog - Az Aranycsapat egykori védője, Buzánszky Jenő vallott az elvesztett világbajnoki döntőről, Puskásról és a dolce vitáról.

A napokban adták át a Hajdúdorogi Egyesített Napközi Otthonos Óvodák számára az Ovi-Foci Alapítványtól pályázaton elnyert műfüves pályát. A hajdúsági városba ellátogatott az alapítvány megálmodója, Buzánszky Jenő, a legendás Aranycsapat 88 esztendős jobbhátvédje, olimpiai bajnok, vb-ezüstérmes, a Nemzet Sportolója készséggel állt a Hajdú-bihari Napló rendelkezésére.

Egyre több, a hajdúdorogihoz hasonló ovi-focipályát adnak át, és úgy tűnik, megindult valamilyen fejlődés az utánpótlásban. Ön szerint mikor lehet az ötvenes-hatvanas évekhez hasonlóan eredményes futball Magyarországon?

Buzánszky Jenő: Az alapítvány azért jött létre, hogy a gyerekekkel megszerettessük a labdarúgást, elsősorban ez a jövő sikereinek a záloga. A lényeg, hogy az óvodás kor után az iskolákban is hasonló rendszerben foglalkozzanak a gyerekekkel az egész országban. Persze, a foci szeretete kevés, nagyon sok mindenről le kell mondani az eredményesség érdekében. Semmit nem adnak ingyen, el kell döntenie egy focistának: eredmény vagy dolce vita! Az istenadta tehetséggel ugyanis nem csak élni, de visszaélni is lehet. Fontos, hogy ne csak fizikailag, de szellemileg is kiváló embereket neveljünk, akik sok örömet szerezhetnek a nemzetnek. Ezen a téren érzem a legnagyobb hiányosságát a maiaknak, ma sajnos, szinte elképzelhetetlen, hogy a srácok csak a futballnak és a tanulásnak éljenek. Bízom a felemelkedésben, s abban, láthatok még világraszóló magyar sikereket, de biztos, hogy hosszú évek munkája szükségeltetik hozzá.

A teljes interjút a naplo.hu-n és a pénteki Hajdú-bihari Naplóban olvashatják.


Hajdúdorog - Önkormányzati forrásból, vállalkozói adományból, valamint a társasági adótörvény által lehetővé tett sporttámogatásoknak köszönhetően – az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány közreműködésével – immár a hajdúdorogi óvodásoknak is van műfüves, igényes focipályája.


Hajdúböszörmény - A hajdúböszörményi Csillagvár Óvoda Ovi-Foci sportpálya a harmadik ilyen pálya a településen.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!