Sport

2014.03.21. 14:33

Felveszik a pécsi kesztyűt

Debrecen - Kulcsár szerint lendületben lévő Pécs érkezik Debrecenbe, de a Loki is a három pontra hajt.

Debrecen - Kulcsár szerint lendületben lévő Pécs érkezik Debrecenbe, de a Loki is a három pontra hajt.– Nyugodtan nevezhetjük rangadónak a Pécsi MFC elleni mérkőzést, hiszen a jelenlegi helyzetünkben nekünk minden kilencven perc az. Megvannak a határozott céljaink, minden ellenfelünket komolyan vesszük, mert sok minden eldőlhet ezekben a hetekben. A pécsiek felszabadultan futballoznak, nagyszerű formában vannak, de tőlünk elvárás hazai pályán a három pont. Ennek ellenére nehéz összecsapásra számítok – taglalta az esélyeket a szombaton 14 órakor (élőben: www.haon.hu) kezdődő DVSC-TEVA–Pécsi MFC találkozó előtt a hajdúságiak támadója, Kulcsár Tamás.

Sok minden eldőlhet

A piros-fehér játékos nem akart belemenni a vendégek anyagi problémáinak fejtegetésébe, úgy véli, nem is az állítólagos pénztelenség miatti dac repíti a mecseki gárdát.

– Úgy látom, inkább annak köszönhető a Pécs kitűnő szereplése, hogy beérett egy tehetséges generáció, amely a rutinos játékosokkal kiváló elegyet képez – jelentette ki a csatár. A lokisták a saját játékukra akarnak támaszkodni ezúttal is, persze kellően feltérképezték az ellenfelet a szakmai stáb tagjai. – Száz százalékosan nem tudhatjuk, mit akar játszani a rivális, de nem gondolom, hogy túlságosan behúzódnának az Oláh Gábor utcán. Szerintem biztos védekezésből felvállalják majd a támadásokat, de felvesszük a kesztyűt és állunk elébe! Egy csatárral, ám a támadásokhoz rendre felzárkózó két szélsővel focizik a PMFC, meglátjuk, mire megyünk majd ellenük. Örök igazság, hogy minden csapat annyi futballozik, amennyit az ellenfél enged neki. Úgy vélem, előzetesen csalódás lenne ha pontot vesztenénk, mert bár messze még a bajnoki idény vége, a most következő néhány mérkőzés döntő fontossággal bír – utalt a Pécs, a Videoton és a Győr elleni következő meccsekre Kulcsár Tamás. – Mindig a következő találkozóra koncentrálunk, de ha a pécsieket le tudjuk győzni, minimum hét pont előnnyel utazhatunk a jövő hét végén Székesfehérvárra, tehát ilyen szempontból sem mindegy, nyerünk-e szombaton vagy sem.

HBN-TN


Mit mond a statisztika?

A DVSC-TEVA az utolsó tíz hazai pályán vívott mérkőzéséből 8-at megnyert az OTP Bank Ligában, míg a pécsiek az utolsó négy idegenben játszott találkozójukat megnyerték a bajnokságban. A Loki a legutóbbi 8 mérkőzéséből 7 találkozón legalább két gólt szerzett az NB I-ben, de a képet árnyalja, hogy átlagosan kevesebb, mint 2,5 gólt rúgtak a legutóbbi 3 mérkőzésükön. Ami a Pécsi MFC-t illeti: átlagosan több, mint 2,5 gólt szerzett a legutóbbi három mérkőzésen az OTP Bank Ligában és legalább 2 gólt mindig lőtt az utolsó 3 idegenbeli összecsapása alkalmával. Magyarán háromesélyes találkozó következik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!