Sport

2014.03.25. 18:00

Embert próbáló feladat előtt a DHK

Debrecen - Újabb mérföldkőhöz ért a debreceni jégkorongcsapat, mely szeptembertől a MOL Ligában indulhat.

Debrecen - Újabb mérföldkőhöz ért a debreceni jégkorongcsapat, mely szeptembertől a MOL Ligában indulhat.Új fejezet kezdődik a huszonöt éves múltra visszatekintő Debreceni Hokiklub életében, ugyanis a kitartó munkának hála végre az első osztályban indulhat az egylet. – Az épülő új fedett jégpályának, és a városi támogatásnak köszönhetően immár minden feltétel adott ahhoz, hogy első osztályú felnőtt férfi hokicsapata legyen Debrecennek. Hosszú út előtt állunk, tudjuk, hogy a kezdeti időszak nem feltétlenül a sikerekről fog szólni, azonban egyértelműen az a célunk, hogy idővel a csúcsra érjünk, és megnyerjük a bajnokságot. A tervünk szerint a komoly utánpótlásbázissal rendelkező cívisváros lesz a magyar jégkorong egyik bástyája – hangzottak Kósa Lajos, Debrecen polgármesterének szavai a debreceni jégkorongsport magasabb szintre emelésének részleteiről szóló sajtótájékoztatón kedden délután a jégcsarnokban.

A tervek ismertetésén jelen volt Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára is, aki elmondta, örülnek, hogy megvalósult a DHK álma, ugyanakkor felhívta rá a figyelmet, nehéz periódus vár a klubra.

Kerey Péter, a MOL Liga elnöke szerint embert próbáló feladat előtt állnak a hajdúságiak. – Három ország képviselteti magát ebben a bajnokságban, a csapatok látványos, közönségcsalogató mérkőzéseket szoktak játszani, és mivel Debrecen egy sportszerető város, biztos vagyok benne, itt sem lesz gond az érdeklődéssel – fogalmazott Kerey, aki hozzátette, szívesen segítenek a beilleszkedésben a DHK-nak.

Saját nevelésű fiatalok

Mocsári Attila, a Debreceni Hokiklub közelmúltban kinevezett elnöke ismertette az elvárásokat és a célkitűzéseket.

– Hároméves indulást vállaltunk, de természetesen ennél sokkal tovább szeretnénk részvevői lenni az élvonalnak. Természetesen saját nevelésű fiatalokra építjük a csapatunkat, noha az indulásnál még elengedhetetlen lesz néhány rutinos idegenlégiós bevetése. A költségvetésünket már összeállítottuk, jelenleg a keret kialakítása zajlik, illetve a szakmai munkát is szeretnénk megerősíteni. Az első évben még a tisztes helytállás a cél, a középmezőnyt célozzuk meg, aztán pedig majd meglátjuk – adta meg a hátteret a vezér.

A csapat vezetőedzője, Vladimir Shcheglov, aki már két éve dolgozik a klubnál arról számolt be, hogy az utóbbi esztendőben is azon munkálkodtak, hogy a gárda felnőjön az első osztályhoz. – A kezdetekkor szükség lesz néhány tapasztalt orosz hokisra, aki segíti az itteni fiatalokat, de a tervek szerint a saját játékosaink alkotják majd a csapat gerincét. Majd áprilisban indul el egy olyan időszak, amelynek során mindenki számot adhat arról, mire képes, és ennek alapján alakítjuk ki a keretet. Az eddigi tapasztalatok alapján jó pár fiatal van itt, aki meg tud majd felelni az elvárásoknak.

HBN


Debrecen, 2014. március 25., kedd (MTI) - A következő idényben a Mol Ligában indul és öt év múlva szeretne éremért játszani a debreceni jégkorongcsapat - hangzott el a klub keddi sajtótájékoztatóján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!