Sport

2014.01.17. 15:57

Világításpróba a debreceni Nagyerdei Stadionban

Debrecen, 2014. január 17., péntek (MTI) - Pénteken délután kapcsolják fel először a pályavilágítását az épülő debreceni Nagyerdei Stadionban.

Debrecen, 2014. január 17., péntek (MTI) - Pénteken délután kapcsolják fel először a pályavilágítását az épülő debreceni Nagyerdei Stadionban.

Az arénában minden reflektor a helyére került, pénteken naplementekor, várhatóan 16 óra után tartják az első világításpróbát - mondta el az MTI-nek Krecz Tibor, a stadionprojekt kommunikációs felelőse.

Az összesen 216 lámpatest 1800 lux fényerőt produkál, ez a teljesítmény tökéletesen megfelel a HD minőségű mozgókép-készítés követelményeinek is - fűzte hozzá. Közlése szerint a stadionban már szerelik a két, egyenként 52 négyzetméteres eredményjelző tartószerkezetét is. A sporttechnológia körébe tartozó eszközök közül - a pálya felfestése mellett - a szögletzászlók és a kapuk hiányoznak.

A beruházó és a DVSC kiválasztották a kispadok üléseit, amelyeket a manchesteri Old Traffordot és a madridi Bernabeut is felszerelő világcég szállítja. A DVSC stábja egyedi, címerrel ellátott ülésekről figyelheti majd a mérkőzéseket.

A sportcélú helyiségek közül az öltözőkben kicsempézték a vizes blokkokat, a zuhanyzókat, ezeken a helyeken még a festés és a padlóburkolás van hátra.

A sajtóközpontban és a konferenciateremben sikeres gépészeti próbán vannak túl és a decemberben lefektetett gyep is optimális állapotban van. Január harmadik hétvégéjén teljesen körbeér a tetőt fedő membrán. Krecz Tibor aláhúzta: a műszaki készültség menetrend szerinti, így semmi akadálya, hogy áprilisban megtartsák a próbaüzemet, májusban pedig megnyissák a Nagyerdei Stadiont.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!