Sport

2013.12.09. 13:36

Kínai nagymester oktatta Debrecenben a kung-fusokat

Debrecen - Sifu Lau először járt a cívisvárosban, és nagyon élvezte az itt töltött időt.

Debrecen - Sifu Lau először járt a cívisvárosban, és nagyon élvezte az itt töltött időt.

Nemrégiben a több mint harminc éves kung-fu tapasztalattal rendelkező Sifu Carson Lau kínai nagymester látogatott el a cívisvárosba, hogy a debreceni Öt Elem Wing Tsun Kung Fu Egyesület diákjainak és oktatóinak – akik közül többen a határon túlról, illetve Angliából is érkeztek – néhány napos szeminárium keretein belül hasznos információkat adjon át.

– Az első napon a diákokat tanítottam, a második napon pedig csak az oktatókat, a rendezvényen összesen tizenöt órát edzhettek a résztvevők. Azt már a szeminárium elején láttam, hogy rendkívül energikusak, keményen küzdenek és kérdésekkel bombáztak – mondta el a Kanadában élő mester, majd összehasonlította más országok tanítványainak hozzáállását az itteni tanítványokéval.

– A magyarokban nagyobb a tudásvágy a külföldi diákokhoz képest, ez szembetűnő különbség. Amerikában a gyerekek több kérdést mernek feltenni nekem, a magyarok visszafogottabbak – nyilatkozta a mester, és áttért a felnőttek és oktatók számára tartott szemináriumok elemzésére.

– Az oktatóknak magasabb szintű technikákat tanítottam, megmutattam, hogyan lehet kontrollálni az ellenfelet. Az instruktorokat megkérdeztem a harcelmélettel kapcsolatban, mindemellett persze ők is feltehették a kérdéseiket. Megszerettem az itteni wing tsunosokat, így remélem, hogy a jövőben vissza tudok térni – fejezte be a beszélgetést Sifu Lau.

HBN–VL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!