Sport

2013.11.29. 10:05

Szerbiába készülnek a DHSE vívói

Debrecen - Újra nemzetközi vizekre eveznek a Debreceni Honvéd Sport Egyesület (DHSE) párbajtőrözői, hiszen Belgrádban rendeznek Satelit Világkupát november 30-án.

Debrecen - Újra nemzetközi vizekre eveznek a Debreceni Honvéd Sport Egyesület (DHSE) párbajtőrözői, hiszen Belgrádban rendeznek Satelit Világkupát november 30-án. Ennek az eseménynek nagy jelentősége van, hiszen a három cívisvárosi résztvevő, Mihály Kata, Zavoda Dóra és Serra Solt a világranglista helyezésükön is javíthatnak. Legutóbb májusban, a horvátországi Splitben rendeztek ilyen tornát, ahol mind a három párbajtőröző felállhatott a dobogóra. Míg a nők mezőnyében Mihály Kata 2., Zavoda Dóra pedig 3. lett, addig a férfiaknál Serra Solt hátsérüléssel bajlódva is ezüstéremmel térhetett haza.

Változatlan célok

– Két szempontból is fontos lesz ez a hét végi kirándulás – vezette fel mondandóját Serra Bendegúz, a DHSE szakmai igazgatója.

– Az egyik, hogy ezen a versenyen mindhárom párbajtőrözőnk javíthat a világranglista helyezésén, illetve két hét múlva lesz a Magyar Bajnokság, amelyre kiváló felkészülést nyújt ez a torna. Vívóink nagyon motiváltak és profi hozzáállással készülnek a megmérettetésre, ám Solt ezúttal is sérüléssel indul. Remélem, sikerül ismét felérniük a dobogóra, de már akkor elégedett leszek, ha a nyolcas döntőig eljutnak.

HBN-MAL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!