Sport

2013.09.18. 10:20

Debreceni címvédés a Hexasakk OB-n

Kalocsa - Kalocsán került megrendezésre a hétvégén az idei Hexasakk Országos Bajnokság. A 7 fordulós svájci rendszerű tornára kiegyensúlyozott erős mezőny, köztük öt nemzetközi mester, illetve nagymester, gyűlt össze hogy eldöntsék a magyar-bajnoki cím sorsát.

Kalocsa - Kalocsán került megrendezésre a hétvégén az idei Hexasakk Országos Bajnokság. A 7 fordulós svájci rendszerű tornára kiegyensúlyozott erős mezőny, köztük öt nemzetközi mester, illetve nagymester, gyűlt össze hogy eldöntsék a magyar-bajnoki cím sorsát.A verseny a papírformának megfelelően kezdődött, az első kiemelt, exvilágbajnok bátaszéki Rudolf és a címvédő debreceni Sütő kettős győzelemmel rajtolva az élre álltak. A harmadik fordulóban egymás elleni csatájukban a rutinos bátaszéki nagymester megverte cívisvárosi riválisát és ezzel úgy tűnt elszálltak a debreceni címvédés esélyei.

Ám a 4. fordulóban a budapesti Gados László legyőzte az éllovast, összerázva ezzel újra az élmezőnyt egy négyes holtversenybe. A finisben pedig Sütő már nem engedte ki kezéből az újra felcsillanó aranyérmet, a Gados elleni rangadót megnyerte és hozta a hátralévő partikat. Míg Rudolf egy fél pont erejéig botlott a miskolci Rutkovszky Tibor ellen így be kellett érnie az ezüstéremmel. A harmadik helyen kialakult hármas holtversenyből pedig segédpontokkal a szálkai Vámosi Albert került ki győztesen.

Végeredmény:

1. Sütő Péter Nk.m. Debrecen 6,0 pont

2. Rudolf László Nk.nm. Bátaszék 5,0 pont

3. Vámosi Albert Ihcf-m. Szálka 4,5 pont

4. Rutkovszky Tibor Ihcf-m. Miskolc 4,5 pont

5. Gados László Ihcf-m. Budapest 4,5 pont

6. Szabó M. Zoltán 1. oszt. Pécs 3,5 pont

...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!