Sport

2013.08.29. 17:14

Újoncként a dobogót tűzték ki célul

Debrecen - Debreceni csapat is lesz a női futsal NB I. 2013/14-es versenykiírásában.

Debrecen - Debreceni csapat is lesz a női futsal NB I. 2013/14-es versenykiírásában. Feljebb lépett a tavaly még az NB II. Keleti csoportjában szereplő DEAC Futsal Club női együttese, mely idén már az élvonalban küzdhet. Mindez azt jelenti, hogy Debrecennek immár nemcsak férfi, hanem női NB I-es együttese is van.

– Egy kis szerencse, illetve sikeres sportdiplomácia kellett az NB I-es indulásunkhoz. Amikor összeraktuk az idei csapatot, az volt a cél, hogy a legjobbak között indulhassunk, ami sikerült is. A bő keretünk tizenöt fő, a tavalyi csapatból maradtak öten, érkezett két válogatott játékos a Galaxisból, valamint négyen a Mezei-Villből – mondta el a Napló érdeklődésére Göntér Zsolt, a DEAC Futsal Club szakosztályvezetője, akitől arról is érdeklődtünk, mit gondol, minek köszönhető, hogy Debrecenben tudták csábítani az új játékosokat.

– Az egyetem ereje mindenképp vonzó, épp úgy, mint az edző, Mester Kata személye. Illetve az is döntő lehetett, hogy ezek a lányok régóta jó barátságot ápolnak. Minden feltétel adott a jó szerepléshez, ha a múlt hét végi pesti tornán mutatott teljesítményt nézzük, esélyesek lehetünk a dobogóra, azonban a mezőny elég kiegyenlített, így majd csak kicsin fog múlni, ki érhet oda a legjobbak közé. A Győr, mint a férfiaknál, itt is kiemelkedik a mezőnyből, a realitás számunkra az ezüst vagy a bronz lehet – mondta a szakosztályvezető.

A DEAC csapata számára az első megmérettetés az augusztus 31-én esedékes Mezei-Vill elleni Magyar Kupa mérkőzés lett volna, de amint azt Göntértől megtudtuk, ez a tervekhez képest túl korai időpont, így közös megegyezéssel október másodikára elhalasztották ezt a találkozót. A cívisvárosaik szeptember 7-én, szombaton idegenben, az Astra Kiskunfélegyháza ellen kezdik meg a bajnokságot.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!