Sport

2013.05.03. 13:21

Jön a Csaba és a Szolnok

Debrecen - Hazai környezetben lép pályára mindkét hajdú-bihari gárda az NB II Keleti csoportjának 25. fordulójában.

Debrecen - Hazai környezetben lép pályára mindkét hajdú-bihari gárda az NB II Keleti csoportjának 25. fordulójában.A Balmazújvárosnak és a DVSC-DEAC-nak is korábban az első osztályt is megjárt ellenféllel kell felvennie a harcot a hétvégén: Újvárosra a feljutásra is esélyes Békéscsaba, Debrecenbe pedig a Szolnok érkezik. Mindkét találkozót vasárnap 17.30-kor rendezik.

– Rangadó előtt áll a csapatom, hiszen a csabaiak egyetlen hellyel előznek meg bennünket a tabellán – nyilatkozta lapunknak Híres Gábor, a negyedik helyezett Balmaz Kamilla Gyógyfürdő vezetőedzője. – Ráadásul azt mondhatom, szinte mindegyik összecsapás rangadónak minősíthető, ami előttünk áll, ugyanis nagy harc folyik a nyártól egycsapatossá váló NB II-es bajnokság kiadó helyeiért. Három esélyesnek érzem a találkozót, de ahogyan mindig, most is győzelemre játszunk. Biztos vagyok benne, a Békéscsaba is azért lép pályára, hogy gólokat rúgjon, nem állnak be védekezni, még ha idegenben is futballoznak Pásztor József tanítványai. De nem féltem a csapatomat, ha azt nyújtjuk, amire képesek vagyunk és önmagunkhoz mérten jól focizunk, bárki ellen esélyesek vagyunk a győzelemre. Nagy sorozat végén járunk, hiszen az utóbbi időben hetente kétszer léptünk pályára, de ennek ellenére csak rajtunk múlik a vasárnapi sikerünk – fogalmazott a tréner.

Belőni a helyzeteket

Az Egyetemi Sporttelepen egy fiatal DVSC-DEAC veszi majd fel a küzdelmet a szolnokiakkal. – Mivel az NB I-es csapatunk szombaton bajnokit, kedden pedig Magyar Kupa-meccset vív, sok „visszajátszóra” nem számíthatok – mondta a kis Loki mestere, Szalánczi Tamás. – Ezért vélhetően az utánpótlás csapatainkból többen is szerepet kapnak a meccsen, de mindig is az jellemezte a DVSC filozófiáját, hogy a tehetségek egy-két korosztállyal feljebb is lehetőséghez juthatnak. Mindegy, milyen összeállításban, de nagy alázattal fognak játszani a srácok, úgy vélem játékban – ahogy az a korábbi mérkőzéseinken is történt – fel tudjuk venni a versenyt az ellenfelünkkel, bízom benne, hogy vasárnap nem állunk majd hadilábon a helyzetek kihasználásával! – fejezte ki reményeit Szalánczi Tamás.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!