Sport

2013.05.20. 12:04

Bánhatja, aki kihagyta

Debrecen - Az igazán közönségszórakoztató salakmotoros Pünkösd Kupát a Debrecen csapata nyerte.

Debrecen - Az igazán közönségszórakoztató salakmotoros Pünkösd Kupát a Debrecen csapata nyerte.

Tabaka József – illetve csapattársai, Claus Vissing és Rafal Trojanowski – a dobogó tetején. Mi ebben a szenzáció? – kérdezhetnének vissza mindazok, akik nem voltak részesei a pünkösdvasárnap megrendezett debreceni nemzetközi csapatversenynek. A viadal nagyszerűsége valóban nem (csak) abban rejlett, hogy Tabi és társai diadalmaskodtak, hanem az volt a kulcs, ahogyan nyertek a cívisek!

A hajdúsági Pünkösd Kupa igazi kuriózuma az, hogy a megszokott négy motoros helyett öt salakos küzd egy-egy futamban. Ez a szisztéma magában hordozza az izgalmakat, s erre volt jó példa ez a derbi is. Ráadásul a Debrecen alakulata mellett a cseh Franc, Milik, Kus trió is igen erősnek bizonyult, így az utolsó futamokig nyílt volt a győztes gárda kiléte, míg az ausztrálok és a szlovének pedig a 3. helyért vívtak ádáz csatát. A magyar reménységek gárdája (Benkő, Nagy P., Tabaka R.) csak pár futamban tudott beleszólni a nagyok dolgába, ráadásul Tabaka Róbert és Benkő Roland sérülés miatt idő előtt feladta a küzdelmet.

A mindvégig rendkívül izgalmas, számtalan előzéssel dúsított megmérettetés teljesen magával ragadta a publikumot, s a nézősereg a viadal végén önfeledten ünnepelte az első helyet nagy harcok árán megszerző Tabaka, Vissing, Trojanowski triót.

- HBN-BN -


Végeredmény

1. Debrecen 56 (Tabaka J. 18, Vissing 19, Trojanowski 19)  

2. Csehország 51 (Franc 17, Milík 20, Kus 14)

3. Ausztrália 37 (Dyer 9, Summer 14, Skidmore 14)

4. Szlovénia 30 (Gregoric 16, Pecnic 4, Voldrih 10)

5. Magyar reménységek 7 (Benkő 4, Nagy P. 3, Tabaka R. 0)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!