Sport

2013.05.24. 14:00

A két legjobb német csapat a BL-döntőben

A Bayern München az ötödik, míg a Borussia Dortmund a második BL-címére hajt.

A Bayern München az ötödik, míg a Borussia Dortmund a második BL-címére hajt.A németek megszállják Angliát! Legalábbis csak szombat estére, míg a Bundesliga tavalyi-, illetve idei bajnoka összecsap a londoni Wembley stadionban. A két csapat már háromszor találkozott a 2012-13-as futballszezonban, míg a bajnokságban a mindkét alkalommal döntetlent vívtak a felek, addig a Német Kupa negyeddöntőjében 1-0-ra nyertek a bajorok.

A Bayern eddig remek szezont tudhat maga mögött, hiszen két év után visszaszerezte a bajnoki salátástálat az ősi rivális Dortmundtól és esélyes a triplázásra is, hiszen a BL-döntő mellett a Német Kupában is ott lesz a fináléban.

A Borussia Dortmund-nak idén nem sikerült a bajnoki triplázás, hiszen pont a Bayern előzte meg Jürgen Klopp legénységét a táblázaton. Emellett a hazai kupaporondon is a bőrnadrágosok ütötték ki őket a legjobb nyolc között.

A Borussia Dortmund-Bayern München BL-döntőt az olasz Nicola Rizzoli sípszava indítja majd el május 25-én este 20.45-kor.

A Puma jóvoltából azt is megtudtuk, Marco Reus, a Borussia Dortmund játékosa hogyan vélekedik a két német csapat összecsapásáról.


[poll id="382"]


Mit gondol, miért tudott a Bayern ennyire erős lenni ebben az évben a Bundesligában?

Marco Reus: Nem tudnám megmondani a pontos okát, de szerintem ők ebben az évben igazán eldöntötték, hogy újra megszerzik a címet és mentek előre. Ezen kívül pedig egy rendkívül erős csapat áll mögöttük, ami biztosan segítette őket.

A Bajnokok Ligája elődöntőjében a Dortmundot sokan esélytelennek jósolták. Hogy látja, ugyanezt feltételezhetik a Bayern ellen is, és ha igen, ez előny vagy hátrány?

Marco Reus: Az teljesen világos, hogy nem a nagy kedvencként utazunk Londonba, de nem gondolom, hogy annyival gyengébbek lennénk, hogy már előre vesztesnek nevezhetnének minket. A futballban bármi megtörténhet, és mi azért fogunk dolgozni, hogy történelmet írjunk a Wembley-ben.

Részese a Dortmund csapatának a Bajnokok Ligája döntőjén. Számított erre tavaly nyáron, amikor átigazolt a Dortmundba?

Marco Reus: Valóban csodálatos érzés játszani a Wembley-ben, a Bajnokok Ligája döntőjében. Átigazolásom előtt nem gondoltam, hogy ez megtörténhet, csak szerettem volna egy jó klubhoz tartozni, ahol tudásom legjobbját adhatom és szerezhetünk néhány tapasztalatot a Bajnokok Ligája mérkőzésein. Az, hogy a szezont ezzel a döntő mérkőzéssel zárhatjuk, hihetetlen, de megérdemeltük.

A Dortmund-nak és a Bayern-nek hasonló játékstílusa van. Mit tekint legnagyobb erősségüknek, illetve gyengeségük?

Marco Reus: A Bundesligában a Bayern bebizonyította, hogy tud frissen és támadó stílusban játszani. A csapat rendkívül erős a támadójátékban, de kivételesen jók a középpályán is. A védekezésben képesek megakadályozni, hogy az ellenfél túl veszélyes legyen. A gyengeségüket, ha van ilyen, igyekszünk megtalálni és az eszközeinket bevetve kihasználni.

ML, Puma

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!