Sport

2012.11.29. 14:51

DVSC-TEVA - Csak a győzelem az elfogadható

Labdarúgás - Szakály Péterék a bajnokságban kitűnően szereplő Kaposvári Rákóczit fogadják.

Labdarúgás - Szakály Péterék a bajnokságban kitűnően szereplő Kaposvári Rákóczit fogadják.Idei utolsó bajnoki mérkőzésére előtt áll a DVSC-TEVA labdarúgó csapata, a harmadik helyen álló piros-fehérek pénteken este 17 órától a hatodik helyezett Kaposvárt fogadják.

[poll id="319"]

A vendéglátók amolyan görcsoldó - és nem mellékesen továbbjutást érő - győzelmet arattak kedden a nagy rivális Nyíregyháza ellen a Magyar Kupában, ezzel pontot téve egy több vereséget számláló rossz széria végére.

Hasznos kihagyás

- Egy győzelem sosem jön rosszkor, de a nyírségiek elleni különösen nagy örömmel tölt el bennünket - nyilatkozta a Naplónak a Loki csapatkapitánya, Szakály Péter. - Régóta vártunk már egy ilyen sikerre, mert bár az MTK és a Győr ellen is voltak biztató jelek a játékunkban, a két említett meccsen kikaptunk - mondta a középpályás, aki mindkét kupameccsen betalált a Spartacusnak és a legutóbbi bajnokin, Győrben is a jobbak közé tartozott. Úgy tűnik, mintha a korábbi, pár hetes kényszerpihenő előnyére vált volna. - A sérülésnek senki sem örül, de könnyen lehet, hogy ez a kis pihenő segített át a nehézségeken és most újra frissebb vagyok. Az a célom, hogy a Kaposvári Rákóczi ellen is jól menjen a futball, ahogyan az egész csapattól ezt várom és akkor legyőzhetjük ellenfelünket. Roppant fontos lenne egy győzelemmel elbúcsúznunk a szurkolóinktól - tette hozzá Szakály.

Közelező nyerni

A labdarúgó helyzete speciális a pénteki mérkőzés előtt, ugyanis éppen Kaposvárról érkezett a DVSC-be és a zöld-fehérek trénerét, Prukner Lászlót is jól ismeri. - Prukner László már a Kaposvár utánpótlás csapatában is edzőm volt és szinte együtt jártuk végig a szamárlétrát a mesterrel egészen az élvonalig. Örülök, hogy ismét a Rákóczinál dolgozik a szakember és a gárda vele újra azt a pozíciót foglalja el, ahová tudása alapján való. Már csak a régi játszótársak miatt is figyelemmel kísérem a csapat szereplését, tudom, hogy fizikálisan és taktikailag is rendben van a társaság. Hogy mire számítok a meccsen? Szerintem kellően megszervezik majd a védekezésüket a kaposváriak, nem tartom kizártnak, hogy három belső védővel állnak majd fel. Sok ütközést, rengeteg futást várhatunk tőlük, azaz kellemetlen ellenfélnek ígérkeznek, de számunkra csak a győzelem az elfogadható - jelentette ki Szakály Péter.

A DVSC-TEVA-Kaposvári Rákóczi összecsapást pénteken 17 órától a Hajdú Online élőben közvetíti.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!