Sport

2012.07.24. 15:38

London 2012 - Megvan az összhang a női kajaknégyesnél

Budapest, 2012. július 24., kedd (MTI) - Megvan a kellő összhang a pénteken kezdődő londoni olimpiára készülő női kajaknégyes tagjai között, akik úgy érzik, jobb teljesítményre képesek, mint a júniusi Európa-bajnokságon.

Budapest, 2012. július 24., kedd (MTI) - Megvan a kellő összhang a pénteken kezdődő londoni olimpiára készülő női kajaknégyes tagjai között, akik úgy érzik, jobb teljesítményre képesek, mint a júniusi Európa-bajnokságon."Azért a négyes olyan műfaj, amit gyakorolni kell" - idézte a hazai szövetség (MKKSZ) közleménye a Szolnokon rendezett keddi sajtónyilvános edzés után Kovács Katalint. "Az Eb-n még nem tudtunk egyszerre evezni, az volt szinte a legelső pályánk az idén. Azóta túlvagyunk egy nagyon megerőltető alapozáson, most már szinte csak gyorsítanunk kell a mozgásunkat az olimpiáig."

Szabó Gabriella, a négyes vezérevezőse mindehhez hozzátette, "nagyon jónak" ítéli az 500 méteren futott 1:30 perc alatti időt.

A férfi négyes csapattagjai szerint Kammerer Zoltánnak érdemes volt helyet cserélnie Tóth Dáviddal a vezérevezős pozícióban, azóta ugyanis jobb időket teljesítenek az edzéseken.

"Hátul ülök a hajóban, nekem tulajdonképpen mindegy, hogy ki ül elől, ha jól megyünk, akkor tőlem lehet maga az ördög is" – mondta Pauman Dániel. "Ez a csere talán Kulifai Tominak számít igazán, aki a harmadik beülőben ül. Jól ismeri Dávid mozgását, neki őt a legkönnyebb lekövetni, Kamera pedig nagyon dinamikusan evez a táv legvégén is, ami segíthet nekünk."

A K-2 1000 méter olimpiai indulói, Dombi Rudolf és Kökény Roland kedden egyesben edzett, trénerük, Szilárdi Katalin szerint versenyzői mentális és fizikai mutatói meglepően jók. Dudás Miklós, aki K-1 200 méteren lesz érdekelt Londonban, elsősorban a szolnoki infrastruktúrát dicsérte a tréning után:

"Korábban még sosem volt arra lehetőségem, hogy az edzéseken rajtgépet használjak, nagyon örülök neki, hogy erre most Szolnokon megvan a megfelelő infrastruktúra. Általában csak versenyek előtt szoktam egy-két próbát tenni, itt viszont naphosszat gyakorolhatok rajta, biztos vagyok benne, hogy ennek meglesz az eredménye."

A 13 fős magyar kajak-kenu válogatott augusztus 4-én utazik el az olimpiára, a sportági versenyek pedig 6-án kezdődnek az Eton Dorney evezős és kajak-kenu központban.

 

 

skt sma

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!