Sport

2008.07.04. 14:41

Massa legjobb időt ment, majd gumifalba csapódott

<p>Felipe Massa legjobb időt ért el, majd a pályáról kicsúszva gumifalba csapódott a Brit Nagydíj első szabadedzésén Silverstone-ban pénteken.</p>

A Ferrari brazil pilótája sérülés nélkül megúszta a balesetet, de alaposan összetörte autóját, az incidens miatt 20 percre leállították a tréninget. Közben hivatalossá vált, 2010-től a Donington Parkban futják a Brit Nagydíjat.

A Ferrari feltehetően egy olajfolton csúszott meg, megpördült és háttal belecsapódott a gumifalba. Az olajfolt azért tűnik valószínűnek, mert nem sokkal korábban ugyanazon a helyen Fernando Alonsó Renault-ja füstölgő motorral kiállni kényszerült.

A kicsúszás idején a világbajnoki pontversenyben vezető Massa 1:19,575-tel vezette a mezőnyt. Mögötte a McLaren-Mercedes két pilótája, a finn Heikki Kovalainen (1:19,587) és Lewis Hamilton (1:19,623) végzett.

Felipe Massa az első brazil Ayrton Senna óta, aki első helyen áll a vb-n. Az idény kilencedik futama előtt 48 pontja van, a BMW lengyel pilótája, Robert Kubica 46 egységgel követei, harmadik helyen a ferraris világbajnok, Kimi Räikkönen áll.

A közép-angliai Silverstone utolsó előtti nagydíját rendezi a hétvégén. 2010-től a közeli Donington Parkban futják a Brit Nagydíjat - jelentette be pénteken a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA). Silverstone-tól azért veszik el a rendezés jogát, mert a szervezők évek óta nem hajlandóak elvégezni a FIA által előírt pályamódosításokat, modernizációkat.

A Donington Parkban utoljára 1993-ban rendeztek Grand Prix-t, az infrastruktúrát azóta teljesen kicserélték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!