Hirdetés

2024.02.23. 16:44

Függönykarnis trendek lakásod stílusához igazítva

A különböző lakberendezési trendek alapjaiban határozzák meg lakásodat. A színpaletta, a bútorok, valamint azok elrendezése mind-mind a választott lakberendezési stílustól függenek majd. Azonban a stílus nem csak a fő szempontok esetében jelennek meg, hanem a legapróbb részletekig mindenben visszaköszönnek majd. Ilyen apró részlet lehet a választott textiliák és ágyneműk, vagy akár a függönykarnisok. Ebben a cikkben azt nézzük meg, hogy hogyan tudod a tökéletes függönykarnist kiválasztani lakásod stílusához igazítva.

PR cikk

Forrás: Collin Magargee - stock.adobe.com

Vintage stílus

A vintage stílus általános jellemzői a régi korokat idéző, finom és visszafogott összkép. A természetes anyagok, pasztell színek és erős dekoráció jellemzi ezen stílust, melyet bizony a megfelelő függönykarnissal tovább erősíthetsz. Amennyiben egy praktikus dupla karnist választasz, egy sötétítő és egy fényáteresztő dekorációs függönyt is könnyedén elhelyezhetsz majd nappalidban. Ebben az esetben tehát bátran választhatsz egy csipkés, erősebben díszített dekorációs függönyt. Vintage stílus esetében mindenképpen a fa függönykarnisok közül kell majd választanod, hiszen ezen stílus elsődlegesen a természetes anyagokat használja.

Hagyományos stílus

A hagyományos lakberendezési stílus a múlt stílusait veszi alapul, azonban azokat bátran keverhetjük és formálhatjuk saját ízlésünk alapján. Az azonban biztos, hogy a visszafogottabb színek és a természetesebb anyagok jelennek meg a legtöbbször. Emiatt a fa függönykarnis tökéletes választás lehet hagyományos stílusú lakásodba. Emellett a kínálatban könnyedén találhatsz látványos karnis végzárókat, melyek remekül illenek majd az összképbe.

Minimalista stílus

A vintage stílussal szemben a minimalista berendezés elve az egyszerűség és praktikusság. Emiatt minimalista nappaliba a letisztult karnisok közül válogass majd. Mit is jelent ez? Az egyszerűség jegyében érdemes az egysoros karnisokat részesítened előnyben. Hiszen nem lesz szükséged külön dekorációs függöny felhelyezésére. Anyagukat tekintve leginkább a fém darabok lesznek megfelelőek, hiszen ezek nagyszerűen illenek majd a neutrális színpalettához, amely alapvetően jellemzi a minimalista lakberendezést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában