Hirdetés

2023.11.23. 00:00

Sajtóközlemény - Lezárult fejlesztés VÁMOSGÉP Kft-nél

Eredményesen lezárult a VÁMOSGÉP Kft. újabb, technológiai és infrastrukturális fejlesztése, amihez 451,51 millió forint európai uniós feltételesen vissza nem térítendő támogatást kapott a GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-01674 azonosítószámmal rendelkező projekt keretében, melyet fejlesztésekre fordított.

PR cikk

Forrás: Vámosgép Kft.

Az új, nagyszabású fejlesztés a VÁMOSGÉP Kft. piaci bővülését eredményezte a technológiai és infrastrukturális növekedése révén. Az beruházások már a projekt megvalósulás ideje alatt jelentős, számszerűsíthető eredményeket hoztak, a társaságuk árbevétele már a 2022-es évben több mint 50%-kal növekedett.

A projekt keretében beszerzett eszközök révén, főképp a forgácsolás technológia kapacitás bővítése és modernitása valósult meg. A legmodernebb, Ipar 4.0. elvek alapján működő, robotizált technológia lett megvásárolva, ami több mint egy éve már használatban van. A CNC vezérlésű esztergát egy robotkar szolgálja ki. Ezzel elérkeztek a legmodernebb technológiai szintjére.

A hegesztés technológia fejlesztéséhez a legmodernebb, mikroprocesszorral vezérelt gépek lettek megvásárolva kapacitásbővítés és a modernizálás miatt. Ezzel a 14 darab új gép beszerzésével 20%-kal növelték a hegesztő kapacitásukat. Szintén a hegesztés technológiák fejlesztéséhez kapcsolódóan, oktatási céllal, hegesztőgép szimulátort vásároltak, amivel a leendő szakemberek gyorsabban és hatékonyabban munkába állását segítik elő.

A projekt részeként a termelést segítő, illetve kiszolgáló eszközökre is beruháztak, úgymint két darab híddaru és két darab gyalogkíséretű targonca vásárlása, ami a szükséges logisztikai kapacitás bővítését eredményezte.

A projekt legnagyobb és nélkülözhetetlen része volt, az újonnan épített CNC forgácsoló üzem. Az üzem jelentős infrastrukturális fejlődést biztosít a VÁMOSGÉP Kft. részére az elkészült 1174 m2 hasznos alapterületű épületrésszel, ami további lehetőségeket ad a CNC forgácsoló berendezéseik mennyiségi és minőségi bővítéséhez. Az új, modern, energetikailag is optimális épületrész, a bővülő eszköz állományuk elhelyezésén kívül, a dolgozók munkahelyi komfortérzetét is javítja.

A projekt megvalósításának helyszíne: 4287 Vámospércs, Bagaméri út 5.

A fejlesztés a tervezett 2023.09.30. határidőn belül sikeresen megvalósult.

A projekt elemei:

  • technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzése
  • infrastrukturális és ingatlan beruházás
  • képzések megvalósítása
  • megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása

A beruházásnak köszönhetően a vállalat 200 darab munkahelyet tud megőrizni, és tovább 20 darab új munkahelyet teremt

További információ kérhető: Takács Sándor sajtóreferenstől [email protected] e-mail címen.

Forrás: Vámosgép Kft.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában