Hirdetés

2023.09.15. 00:00

Szeressük vissza Magyarországot! – Mit üzen ma a Trianon Múzeum?

A Trianon Múzeum történelmi emlékhelyeink sorában kiemelkedő fontossággal bír. A 20. századi nemzetvesztés tragikus eseményeit mutatja be, az anyaországtól elszakított minden magyar zarándokhelye. Léte ugyanakkor azt üzeni, hogy „a több állam fennhatósága alá vetett magyarság minden tagja és közössége része az egységes magyar nemzetnek, melynek államhatárok feletti összetartozása valóság”.

Haon.hu

A magyar emlékezetpolitika egyik legbátrabb, legfontosabb és leghatásosabb intézménye, amely nemzetünk máig ható tragédiájának állít emléket, ugyanakkor azt üzeni, hogy a magyarság összetartozása sokkal erősebb, mint az őt ért történelmi csapások szétszakító ereje.

A most megújult Trianon Múzeum nemcsak bemutatja az országvesztés gazdag és megrázó tárgyi, szellemi hagyatékát, de reményei szerint elősegíti Trianon döntéseinek megértését és feldolgozását, elindítja azokat a kollektív lelki mechanizmusokat, amelyek a magyarság 20. századi tragédiáinak feldolgozásához, az össznemzeti sebek begyógyulásához vezetnek.

A Trianon Múzeum társintézményében, a közeli Nagy-Magyarország Parkban járva a békebeli Magyarországon találjuk magunkat, ahol a többi közt az 1896-ban felavatott millenniumi emlékoszlopok többméteres makettjei is láthatók.

 

E két intézmény együttese adja azt a teret, ahol jelen időben találkozik az összes, identitást és közösséget erősítő múltbéli összefüggés és jövőbeni lehetőség.

Múzeumunk hívó üzenete: Szeressük vissza Magyarországot!

További információk: www.trianonmuzeum.hu

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában