Hirdetés

2023.07.01. 00:00

Vagyonvédelem új köntösben

Forrás: Pannon Guard

Az autóipari cégek meghatározó jelenléte Debrecen városát a legdinamikusabban fejlődő kelet-európai városok közé emeli. A térségben az üzleti élet pezsgése tapasztalható. Nincs ez másként a vagyonvédelmi szektorban sem, hiszen a betelepülő cégek, a gyárak és csarnokok építkezési fázisból kilépve gyakorlatilag az első leszerződött szolgáltatások között szerepeltetik a biztonsági szolgálatot. A szektor jelenlegi helyzetéről kérdeztük dr. Sutka Sándort, a Pannon Guard Zrt. elnökét.

Mit jelent a vagyonvédelmi szektornak az autóóriások által megfogalmazott igény? 

A Pannon Guard Zrt. számára egyértelműen és vitathatatlanul lehetőséget és fejlődést. Azok, akik megmosolyogtak minket, amikor a minőség iránti elkötelezettségről beszéltünk, valamint a szervezetirányítás és az innováció fontosságáról, most kénytelenek belátni, igazunk volt. A 2022-es esztendőben a Nemzeti Kiválósági Díj 4 csillagos minősítését tudhatjuk magunkénak. Nagyon sok munka van mögötte, de szerencsére olyan vállalkozás élén állok, ahol mindenki érti és érzi az ilyen minősítéssel járó munka lényegét. Az a fajta befelé fordulás, önvizsgálat, ami a folyamat részét képezi, sokat segített abban, hogy felkészülten várjuk a nagyvállalatok által előrevetített kihívásokat. A folyamatos fejlesztésnek és fokozott minőségirányítási tevékenységünknek köszönhetően több jelentős, összetett szolgáltatást igénylő tenderre is sikeresen tudtunk válaszolni.

Ha jól olvasok a sorok között, akkor a Pannon Guard Zrt. a BMW gyár vagyonvédelmi feladatainak ellátását nyerte el. A humánerőforrás vonalon is készen állnak a kezdésre?

Hosszú évek óta küzdünk azért, hogy a vagyonvédelmi szakma az őt megillető helyre kerüljön a társadalmi megítélésében. A multinacionális cégek igényeit már évekkel ezelőtt előre vetítettük, és megalapítottuk felnőttképzési központunkat. A különböző pályázati lehetőségek révén vagyonőreink olyan ingyenes képzéseken is részt tudtak venni, ahol informatikai, angol nyelvi és elsősegély alapellátási ismereteket is szerezhetnek.

A mai világban a vagyonőr már összetett feladatokat lát el. A Pannon Guard Zrt. munkavállalói magasan képzett szakemberek, akik recepciós és beléptetési feladatok elektronikus rendszerbe történő rögzítését ugyanúgy ellátják magyar és angol nyelven, miközben konfliktuskezelési és elsősegélynyújtási alapismereteik révén krízishelyzetekben is helyt állnak. A BMW megbízás kapcsán a toborzás még tart. Nagy az érdeklődés, hiszen ezek a munkahelyek már olyan pályamodelleket jelentnek, ami perspektívát nyújt.

Ennek elsősorban a kiemelt bérezés az oka, de fontos a stabil, törvényes foglalkoztatási forma, ami a Pannon Guard Zrt. jellemzője.

A mesterséges intelligencia érájában mennyire tekinthető jövőképnek a fiatalok számára a vagyonvédelmi szakma?

Azt hiszem, ez a kérdés majd minden munkakört érint. Mi arra törekszünk, hogy a Pannon Guard Zrt. olyan alternatívát tudjon eredményesen és hosszú távon kínálni, ami a munkavállalóknak a kiszámítható jövőt jelenti. Nagyon dinamikusan rendeződik át a munkaerőpiac, de úgy vélem, az emberi értéket egyetlen app sem válthatja fel. Munkavállalóink azonnali reakciókészsége, kiegészülve a technikai innovációkkal, hatékony párosítás. A Pannon Guard Zrt. menedzsmentjének egyik elsődleges feladata, hogy a technikai fejlesztések még az igény megfogalmazása előtt készen álljanak. Ez nem azt jelenti, hogy minden ügyfelünk számára új innovációt fejlesztünk, jelentős eredményeink mögött sok esetben a meglévő erőforrások észszerű és hatékony felhasználása áll. Összetetté és szerteágazóvá vált a vagyonvédelmi szakma, a védelem jövője már a jelen ajtaján kopogtat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában