Hirdetés

2022.12.27. 05:30

LEAN.Construction: közös út a sikerhez – Fenntarthatóság a hatékony folyamatok révén

Minden STRABAG projektben a LEAN.Construction gondolkodás- és munkamódszert alkalmazzák. Ezzel nem csak időt és pénzt takaríthatunk meg, hanem a kivitelezést is fenntarthatóbbá teszi. Mert nem csak új anyagokkal vagy különösen innovatív találmányokkal csökkenthető a szennyezés. A pazarlás elkerülése a változás másik erőteljes eszköze.

PR

Forrás: STRABAG

A LEAN.Construction olyan módszerek és eszközök összessége, amelyek a mindennapi munkavégzésük hatékonyságának és gazdaságosságának növelésére szolgálnak. A LEAN. Construction mögött meghúzódó alapvető gondolkodásmód a modern perspektívákon-, munkamódszereken-, valamint a projektben résztvevők közötti intenzív együttműködésen alapul.

Forrás: STRABAG

A LEAN.Construction módszerekkel történő kivitelezés során a folyamatok állandó összehangolására és a fennakadások elkerülésére helyezzük a hangsúlyt. Ez az összes érintett intenzív és kooperatív együttműködésével, valamint a közöttük lévő nyílt és hatékony kommunikációval érhető el. A célok, ötletek, tervezési specifikációk és fejlesztési lehetőségek szisztematikus megjelenítése, vizualizációja a LEAN.Construction szerint elősegíti az átlátható és rendezett munkamódszert.

Ez nemcsak az idő- és költségstruktúrák optimalizálását és az egyes munkalépések szoros összehangolását teszi lehetővé, hanem a szükségtelen erőforrás-felhasználás csökkentését is minőségi kompromisszumok nélkül. Mindez gazdaságos és környezetbarát is egyben!

Forrás: STRABAG

A jobb integráltság jobb a környezet számára!

A LEAN nagy hasznot hoz magának az építkezésen a logisztikának is. Az építést megtervezők például gondoskodhatnak arról, hogy az anyagok, berendezések és emberek mindig a megfelelő helyen legyenek a megfelelő időben. Az első pillantásra jelentéktelennek tűnő szempontok is szerepet játszanak. Az anyagok megfelelő elhelyezése az építkezésen például jelentősen csökkenti azt, hogy a darukezelőnek mennyit kell mozgatnia a darujával, ami nagymértékben csökkentheti a kibocsátási szintet a STRABAG összes nagy építkezésén.

Közös tanulás a LEAN.Construction segítségével

A LEAN.Construction segítségével szisztematikusan tervezhető minden folyamat és lépés. A megszerzett tudás és az elért fejlesztések nem korlátozódnak egyetlen projektre. Átvihetőek, méretezhetők és a szó legjobb értelmében: fenntarthatóak.

www.strabag.hu
 

 

Címkék#pr-cikkek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában