Hirdetés

2022.11.23. 13:50

Új funkcióval, videós előszűrési lehetőséggel bővült a DebrecenAllas.hu!

Manapság már az álláskeresés szó hallatán szinte nincs olyan ember, aki ne asszociálna egyből a különböző internetes állásoldalakra. Ezeknek a portáloknak a népszerűsége immár hosszú ideje megingathatatlan, ami javarészt annak köszönhető, hogy folyamatosan képesek alkalmazkodni a dinamikusan változó álláskeresői és munkaadói igényekhez. Ékes bizonyítéka ennek a DebrecenAllas.hu legutóbbi újítása is, amin keresztül a napjainkban virágkorukat élő videós anyagokat igyekeznek beemelni a pályázási és a kiválasztási procedúrába.

Forrás: Freepik

Való igaz persze, hogy a videók álláskeresésben történő szerepvállalása nem teljesen újszerű, elég, ha csak a videó-önéletrajzokra gondolunk, bár ezek használata ezidáig korántsem vált elterjedté a hazai álláskeresők körében. A DebrecenAllas.hu viszont most egy egészen új megközelítésből tekint a videós anyagokra, és egyfajta előszűrői funkcióval ruházza fel azokat, ami jelentős segítség lehet a munkaadók számára a toborzási folyamataik hatékonyabbá tételében. Mindemellett pedig külön előny, hogy az új funkcióból akár a debreceni álláskeresők is profitálhatnak, feltéve, ha kellő komolysággal és eltökéltséggel állnak a feladathoz.

Még mielőtt azonban kitérnénk az egyedülálló megoldás részleteire, érdemes az oldal más előnyeiről is ejtenünk néhány szót mind hirdetői (munkaadói), mind pedig álláskeresői szempontból. A DebrecenAllas.hu ugyanis az évek alatt Debrecen álláspiacának egy fontos szereplőjévé nőtte ki magát, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy az indulása óta több mint 50 ezer jelentkezés történt a portálon keresztül. Ez pedig egyben előrevetíti a weboldal hirdetői szempontból vett legnagyobb előnyét, vagyis azt, hogy segítségével nagy számban lehet megszólítani az álláskeresőket. Az összes debreceni állás itt elérhető: debrecenallas.hu/allasok.

Ennek megvalósítása érdekében változatos hirdetési csomagok segítik a munkaadókat, amelyek révén nemcsak Debrecenben és környékén, hanem megyei (Hajdú-Bihar megye), vagy akár országos szinten (egész Magyarország) is el tudnak jutni az álláskeresőkhöz. Ebben nagy segítségükre van, hogy az egyes lehetőségeik nem csupán a debreceni portálon, hanem az országos ismertségű, számos regionális állásoldalt összefogó AllasOrias.hu-n is feltűnnek. Az adott állás megjelenése biztosított továbbá a Debrecen állás Facebook-oldalán is, ahol a követők száma a 42 ezret is meghaladja. Mindez ugyanakkor csak egy alapeset, a megyei vagy az országos hirdetési lehetőségek választásával jóval több allas.hu-s oldalra, illetve az azokhoz kapcsolódó Facebook felületekre is ki lehet terjeszteni a megjelenést.

Persze miként arra már a korábbiakban is utaltunk, a portál nemcsak a munkaadók, hanem természetesen az álláskeresők számára is több szempontból kedvez. Kiemelendő pozitívumot jelent például a letisztult és könnyen kezelhető felhasználói felület, a szűrési feltétételek részletessége, vagy az állásértesítőre való feliratkozás lehetősége. Mindez azonban csak formaság, a portál igazi előnye az álláslehetőségek változatosságában rejlik. Itt ugyanis valóban bárki megtalálhatja a számára ideális pozíciót, függetlenül attól, hogy milyen végzettséggel vagy mennyi tapasztalattal rendelkezik. Néhány példát említve: találhatóak itt különböző betanított munkák, szakmunkák, általános irodai adminisztrációs pozíciók, valamint diplomát igénylő mérnöki, pénzügyi, informatikai vagy egyéb területekhez kötődő munkakörök is.

Hogyan működik a videós előszűrés, és miként kedvez a hirdetők számára?

A DebrecenAllas.hu újonnan bevezetett videós előszűrési funkciójának értelmében a munkaadók a hirdetésük részeként kérdéseket tehetnek fel a pályázóknak, akiknek azokra maximum 1 perces videók formájában kell válaszolniuk, majd a kész videós anyagokat a jelentkezésükhöz csatolniuk. Fontos tudnivaló, hogy ez a lehetőség a Business vagy az Enterprise hirdetési csomag választásakor elérhető, és alapvetően a jelöltekről való átfogóbb összkép megalkotásának célját szolgálja. Ennek tükrében íródtak a funkció részeként elérhető előre meghatározott, beépített kérdések is, amelyek főként az önismeret (erősségek, gyengeségek stb.), a motiváció, a szakmai tapasztalat és a jövőbeli tervek témakörét boncolgatják.

Ettől függetlenül persze a munkaadók dönthetnek úgy is, hogy saját megfogalmazásukban írják kérdéseiket, kihangsúlyozva az általuk fontosnak tartott szempontokat. Mindenesetre a funkció hirdetői szempontból vizsgált előnyei egyértelműek: már a kiválasztási folyamat korai fázisában sokkal jobban megismerhetik a jelentkezőket, és így nagyobb eséllyel kerülhetőek el az eredménytelenül lezajló állásinterjúk. A funkció révén ugyanis egyből azokat a jelölteket kereshetik fel, akiket minden tekintetben alkalmasnak találnak az adott munkakör betöltésére, illetve az azzal járó feladatok ellátására.

Forrás: Freepik

Mit profitálhatnak a funkcióból a debreceni álláskeresők?

Amint az az előzőekből is kiderült, a funkció elsődleges célja a toborzási folyamatok elősegítése, ugyanakkor ez korántsem jelenti azt, hogy az álláskeresők ne profitálhatnának belőle. Különösen igaz ez azon állások esetében, amelyek megszerzéséért rendszerint nagy verseny folyik az álláskeresők között, illetve azokéban, amelyeknél bizonyos személyiségjegyek is előtérbe kerülnek, mint a pozíció betöltéséhez szükséges tulajdonságok. Ilyenkor ugyanis ez a videós követelmény egyfajta kiemelkedési lehetőséget teremthet, hisz a videókon keresztül a pályázók felhívhatják a figyelmet egyes kvalitásaikra (pl. kommunikációs képességek), tanúbizonyságot tehetnek a megfelelő hozzáállásukról, vagy akár biztosíthatják a hirdetőt az adott munka kapcsán fennálló érdeklődésük komolyságáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában