Hirdetés

2022.11.24. 18:32

Mivel tehetjük csodálatossá kertünket?

A díszes kertek szerelmesei tudják, hogy végtelen órákat és energiát lehet a kert szépítésébe és csinosításába fektetni. A befektetett munka olykor igen sok lehet, főleg, ha magunk látunk neki, a ráköltött pénzmennyiségnél a határ pedig a csillagos ég.

De nem muszáj minden félretett pénzünket arra fordítani, hogy egy csinos és modern kertet kapjunk eredményként. A következő cikkben erről olvashatsz röviden.

A kert központja

Ahány ember annyi fajta stílus és ötlet, és még annál több megvalósítás. Az egyik remek dolog a kert készítésben, hogy mindenki meg tudja valósítani a saját magához legjobban illő változatát, mindeközben egy remek időtöltés, amely segít kikapcsolni az agyunkat és megnyugtat. 

Egy kerti pavilon beszerzésével új utak nyílnak meg kertünk kihasználásában. Egy ilyen kis szerkezet kiváló baráti társaságok és rokonok fogadásakor. Nagyszerűen kialakítható vele hely a sütögetésnek és grillezésnek, valamint esős időben védelmet nyújt. Mindezek alapján egyértelműen a kerti kikapcsolódás középpontjává válik szinte azonnal. Felszerelését és összerakását magunk is könnyen el tudjuk végezni, a választék kimerülhetetlen, mindenki meg tudja tehát találni a stílusának és büdzséjének megfelelőt.

White,Canvas,Gazebo,With,Plastic,Garden,Furniture,In,A,Summer
Forrás: Roman Chekhovskoi / Shutterstock.com

Extra díszítések

Még nagyobbat talán udvarunkon egy kis kerti vízesés vagy egy kis halastó dobhat, aminél szinte semmi nem áraszt nagyobb nyugalmat és békét. Ennek elkészítését a már kicsit jártasabb hobbikertészeknek ajánljuk, mivel ez már nagyobb tervezést és kivitelezést igényel.  Az erre megfelelő házi vízmű beszerzésével és telepítésével biztosíthatjuk a víz áramlását, így még élethűbb lesz a hatás. Emellett segítségével a víz keringéséből adódóan friss oxigénnel is dúsul a víz, így halak is telepíthetők lesznek.

Garden,Chairs,Near,The,Pond,In,A,Beautiful,Garden
Forrás: Nadezda Verbenko / Shutterstock.com

A kiásás után keletkezett felesleges földmennyiségből akár füves partvonalat is kialakíthatunk vagy akár burkolhatjuk is. Az egyenletlen földréteget egy profi lapvibrátor használatával le tudjuk tömöríteni, így biztosított lesz, hogy lerakott, leburkolt partvonalunk nem fog belesüppedni frissen létrehozott tavunkba.

A fenti ötletek ugyan sok energiát és időt igényelnek, a hobbi kertészek számára biztosan nagy öröm lesz azok kialakítása. A végeredmény pedig mindenképpen megéri a befektetett munkát!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában