Hirdetés

2022.09.12. 15:29

Tippek a tökéletes konyha megvalósításához

A konyha kialakításának tökéletesítése nagy és izgalmas munka. Kivághatjuk az összes, konyháról készült fotót a magazinokból a kutatás nevében, de tagadhatatlan, hogy ez egy igencsak megterhelő kaland lehet, ha nem vagyunk biztosak abban, mit csinálunk.

Praktikus tér kialakítása

A konyhák korábban rejtett munkaterületek voltak, ma azonban olyan helyiségek, ahol rengeteg időt töltünk. Nemcsak az otthon lakóinak kell megfelelő előkészítési és főzési lehetőségeket kínálniuk, hanem stílusos térként is helyt kell állniuk, ahol öröm létezni. Gyakoriak az amerikai konyhák, ahol a konyhás étkező és nappali egybenyitott, így a dekorációnak harmonikusan kell működnie az egész helyiségben.

Hangold össze a konyha- és az étkezőbútort a KonyhaMax.hu széles választékának köszönhetően, és legyen igazán stílusos a felújított helyiség!

A konyha kialakításának három legfontosabb eleme a tűzhely, a hűtőszekrény és a mosogató. A főzés és takarítás gyorsan szükségtelenül fáradságos feladattá válhat, ha köröket kell futnunk egy rosszul megtervezett elrendezés körül.

A jó konyhai elrendezés lehetővé teszi, hogy könnyedén mozogjunk a három elem között főzés közben. Elegendő helyet kell biztosítani ahhoz is, hogy ha valaki mással együtt főzöl, ne ütközzetek folyamatosan. Ennek lehetővé tétele érdekében a konyhatervező „munkaháromszöget” hoz létre a tűzhely, a hűtőszekrény és a mosogató között, amely általában 15° és 25° közötti szöget zár be.

Központi, univerzális helyiség

Ahogy a mondás tartja: „A legnagyobb buli mindig a konyhában van!” - ezt bizonyára te is hallottad és tapasztaltad. Az elmúlt években a konyhák eltávolodtak attól, hogy pusztán haszonelvűek legyenek, és sokoldalúbbak legyenek, alkalmasak szórakoztatásra és pihenésre, valamint főzésre. Egy professzionális tervező ezt mindig szem előtt tartja, és olyan konyha kialakítására törekszik, amely nyitott és hívogató, és amely megkönnyíti a szórakoztatást és a főzést egyszerre.

Egyik kedvenc konyhatervezési tippünk egy konyhasziget köré elhelyezett ülőalkalmatosság. Ez egy igen hívogató terület, ahol a vendégek és a családtagok pihenhetnek és szocializálódhatnak anélkül, hogy megterhelnék a munkaháromszög használatát. A házigazda ezután főzhet és szórakoztathat anélkül, hogy kizárnák.

Okos tárolás

A legtöbben nem fordítanak kellő figyelmet arra, hogyan osztják ki vagy használják fel a szekrényeknek való helyet, de ez az egyik legfontosabb részlet, amely professzionális megjelenést kölcsönöz a konyha kialakításának. A szekrények elrendezését a helyhasználatnak megfelelően kell megszervezni. 

Tegyük a gyakran használt tárgyakat olyan helyre, ahol könnyen elérhetőek, így nem kell lehajolnunk és sokáig kutakodnunk. Még az olyan egyszerű simítások is javíthatják a konyhahasználat élményét, mint például a fűszergyűjtemény felemelése és rendszerezése, hogy jól látható legyen.

Böngészd végig a KonyhaMax.hu weboldalán található konyhabútorokat, kiegészítőket, hogy stílusos konyhát tervezhess otthonodba!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában