Hirdetés

2022.09.30. 09:25

A Sensirionnál teret adunk a lehetőségnek!

Magyarországon annak ellenére, hogy munkaerőhiány tapasztalható bizonyos ágazatokban, sokan mégsem tudnak a munkaerőpiacon megfelelő módon elhelyezkedni. Ahhoz, hogy mindenki megtalálja a képességeinek, elképzeléseinek megfelelő munkát és munkahelyet, valamint a „helyemen vagyok” érzést, fontos, hogy lehetőségük nyíljon megismerni a piaci szereplőket, kicsit belekóstolni az adott életérzésbe, ami a cégeket jellemzi, találkozni a munkatársakkal. Ezért is támogatta és vett részt a Sensirion Hungary Kft. a szeptember 22-én a Debreceni Campus Lovarda Kulturális és Konferencia Központban megrendezett Napló Állásbörzén.

Forrás: Sensirion Hungary Kft.

A Sensirion csapat több munkatársa és Dr. Ábrahám László, a Sensirion Hungary Kft. ügyvezetője is részt vett a nagy érdeklődéssel várt állásbörzén. Örömmel tapasztaltuk meg, hogy a Sensirion standjánál folyamatosan nagy volt az érdeklődés, a középiskolás fiataloktól kezdve a nyugdíjas korú munkavállalókig sokan álltak meg beszélgetni, információt cserélni a munkatársakkal.

Számunkra nagyon fontos célkitűzés volt, hogy mindenki élményekkel és új ismeretekkel térjen haza, ezért interaktív demókkal és bemutatókkal is készültünk, amely látványos keresztmetszetet adott a svájci cégünk portfóliójáról.

A Sensirion Holding AG első, európai leányvállalatának, a Sensirion Hungary Kft.-nek gyártóüzemét tavaly szeptember 21-én avatták fel a Debreceni Regionális és Innovációs Tudományos Technológiai Parkban. A Sensirion a digitális mikroszenzorok és rendszerek vezető gyártója.

Forrás: Sensirion Hungary Kft.

A svájci high-tech cég termékeit az egészségügytől az autóiparig széles skálán használják. Sok érdeklődő tudta meg tőlünk, hogy például minden harmadik autóban Sensirion szenzor irányít, felügyel, érzékel, ami egy fantasztikus eredmény.

Sőt, van olyan az alvás közbeni légzésproblémákat (apnoé) kezelő szenzor, aminek több mint 90 százalékát a világon Debrecenben gyártják. Példaértékű az is, hogy a Sensiron az árbevételének 24 százalékát fordítja kutatás-fejlesztésre!

Debrecenben már több mint 60 munkatársunk van, és ez a létszám folyamatos nő. Sorra nyílnak meg az új pozícióink, operátor munkakörbe pedig szinte állandó a keresésünk az új gyártósorok transzferei miatt.

A mai világban a jó munkaerő és a tehetségek megtartása érdekében a vonzó anyagi feltételek mellett más szempontok is közrejátszanak egy potenciális munkavállaló elköteleződésében. A Sensirionnál ezért három alapelv szerint éljük a mindennapjainkat: csapatjáték, őszinteség és csúcsteljesítmény.

Számunkra ezek nem csak szavak, valóban nagy figyelmet fordítunk rá, hogy minden kollégánk tudjon azonosulni az értékeinkkel. Fontos eleme a mindennapjainknak a munkatársakkal való bánásmód: először is, mint emberre gondolunk a kollégáinkra, csak azután, mint munkavállalóra.

Fotós: KESMEDIA / Forrás: Sensirion Hungary Kft.

A mindennapokat rendszeresen különböző programokkal színesítjük: jellemző programok a csapatépítők, a családi napok, a közös ebédek. De lehetőség van csocsózni, dartsozni és pingpongozni, és folyamatosan dolgozunk új kikapcsolódási lehetőségeken is.

A lendületes és innovatív légkörhöz a 36 év körüli átlagéletkor is hozzájárul a cégünknél. A legfiatalabb kollégánk 19 éves, aki gyakornokként csatlakozott hozzánk. Mérnök csapatunk is zömében 25 és 35 év közötti, agilis munkatársakból áll.

A Sensiron munkakultúrája ezért a fiatalok számára is vonzó.

Arra biztatunk, hogy ha a cikket olvasva felkeltettük az érdeklődésedet és szívesen csatlakoznál a csapatunkhoz és válnál a történetünk részévé, ne tétovázz.

Írj nekünk, keress minket! https://sensirion.com/forms/career-contact

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában