Hirdetés

2022.07.07. 12:32

A medencék széles választéka családunk számára

Csobbanjon bátran, és élvezze a napsütést az online kapható sokoldalú medencék egyikében.

Forrás: emag.hu

A modern moduláris vázat és a robusztus felfújható kialakítást nézve elmondhatjuk, régen luxusnak számítottak ezek a termékek. Ma viszont már bárki élvezheti a saját föld feletti medence előnyeit. A kisebb felfújható modellektől, amelyek ideálisak gyerekeknek és családoknak, egészen a nagy parti-kész típusokig szinte minden ízlésnek és pénztárcának megfelelő úszómedence található. Az alábbi összefoglalónkkal segítünk megtalálni a kertjéhez leginkább illő terméket.

Az úszómedencék előnyei és hátrányai

Ha minden igényt kielégítő medencékre esik a választása, akkor mérlegelje azok előnyeit és hátrányait, hiszen nem mindegy, milyen modellt telepít a kertjébe.

Előnyök

Először vessünk egy pillantást a medencék használatának néhány előnyére. Nyáron is úszási lehetőséget biztosít az egész család részére, ha kültéri medencéről van szó. A karbantartási költségeken kívül egy fillért sem kell konditerem- vagy wellnesstagságra költenie. A kényelmet leszámítva ez saját, tehát megszűnik a felesleges osztozkodás idegenekkel. További előny, hogy a benti légkondit nem szükséges csúcsra járatnia, helyette kedve szerint úszkálhat, és rendszeresen egészségesen hűtheti le magát.

Hátrányok

A kezdeti telepítési és a folyamatos karbantartási költségeken kívül a medencék használatának lehet néhány hátránya:

  • A felnőttek nem biztos, hogy annyira örülnek a lehetőségnek, mint a gyerekek.
  • Élethelyétől függően a kültéri medencék csak a melegebb hónapokban vehetők igénybe.
  • A figyelmetlenség miatt sok balesetet és/vagy sérülést szenvedhet el.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő úszómedencét?

A föld feletti, felfújható és keretes úszómedencék telepítése előtt nincs szükség nagy alapozásra. Mindaddig, amíg van egy tágas kertje, ahol kényelmesen hozzáférhet a vízhez, készen áll a használatra.

Érdemes megbizonyosodnia afelől, hogy a kiválasztott terület szép és vízszintes, ellenkező esetben a medence nem telítődik meg egyenletesen, és túlzott terhelés érheti az egyik oldalát. Szintén érdemes ellenőrizni, hogy a talaj, amelyre a medencét helyezi, elég erős-e ahhoz, hogy megfelelően alátámassza. Bár a kisebb medencéknél ez nem annyira fontos, érdemes figyelembe venni, hogy 1 liter víz 1 kilogrammot nyom, így a nagyobb medencéknél, amelyeknek több ezer literre van szükségük a feltöltéshez, szilárd talajra lesz szükségük.

Keretes úszómedencék vs. felfújható úszómedencék

Nézzen körül alaposan a hazai internetes boltokban, és meg fogja találni a lehetőséget, hogy válasszon a fémvázas és a felfújható medencék között. Mindkét típushoz számos kiváló minőségű opció létezik, és használaton kívül mindkettő befedhető.

A felfújható medencék általában gyorsabban felállíthatók és szétszerelhetők, valamint könnyebben tárolhatók. Felfújásukhoz azonban légszivattyúra van szükség, és a hőmérséklet változásával fel kell őket tölteni.

A felfújható úszómedencék általában alacsonyabbak, mint keretes társaik, vastag, levegővel teli falaik pedig nagyobb kerti területet foglalnak el.

A keretes medencék általában masszívabbak, és nagyobb méretben és mélységben is megtalálhatóak. Hátrányuk, hogy a keretes medencék összerakása és elpakolása több erőfeszítést igényel, és a tárolás során is nagyobb helyet foglalnak el.

A választás végső soron az egyéni szempontokon múlik, azonban a kisgyerekes családoknak szánt medencékhez a felfújható típust javasoljuk, míg felnőttek számára a keretes medence lehet az ideális választás.

Szükség van-e szivattyúszűrőre az úszómedencémbe?

Az, hogy szivattyúszűrős medencék közül választ-e vagy sem, attól függ, mekkora a medence, és mennyi ideig tervezi feltölteni. A kisebb „pancsolómedencék”, amelyeket csak alkalmanként töltenek meg, valószínűleg jól működnek szűrő nélkül, mivel szükség esetén egyszerűen kiürítheti, tisztíthatja, és újratöltheti a medencét. A nagy vízmennyiséget igénylő nagyobb medencéknél azonban szinte biztosan előnyös lesz a szivattyúszűrő felszerelése. A minőségi szivattyú lehetővé teszi, hogy akár a teljes szezonban használhassa a kültéri medencéjét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában