Hirdetés

2022.03.16. 12:57

Így használjuk a géllakkokat helyesen

Ma már egyre többen élnek a lehetőséggel, hogy otthonukban próbálkozzanak meg a körmeik csinosításával, s egyre kevesebben vannak, akik megelégednek a hagyományos, pár napig tartó hagyományos lakkokkal.

Forrás: studioflash.hu

Ezekkel szemben a géllakkok minden szempontból valódi minőséget jelentenek, hiszen nemcsak gyönyörű díszítéseket készíthetünk a felhasználásukkal, hanem mindezt könnyen kezelhető anyagokkal tehetjük, amelyek ráadásul nagyon tartósak is, akár heteken keresztül is tökéletes megjelenést garantálva nekünk.

 

A géllakkozás technikái

 

A géllakkok elterjedésével nemcsak egy korszerűbb, minőségi anyagot kaptunk, hanem többféle technika is elterjedt, amelyekkel használhatjuk ezeket.

 

Nagyon fontos, hogy az eltérő módszerek egyben azt is jelentik, hogy különböző esetekben érdemes alkalmazni őket.

 

Géllakk megerősítőanyag nélkül

 

Ez volt gyakorlatilag az eredeti módszer, ekkor még egy sima, úgynevezett base réteggel alapoztunk, a probléma ezzel viszont az volt, hogy sokan úgy tapasztalták, hogy így sérül a körömlemez.

 

Noha a valóság sokkal inkább az volt, hogy a saját körmök a reszelés során sérültek meg, a megerősítőanyagok használatával azonban eltűntek ezek a problémák, hiszen a körömreszelés során elkerülhetővé váltak a sérülések is.

 

A módszernek azonban így is lehet létjogosultsága! A base réteg egyenletes felszínt és jó tapadást ad, így tökéletes megoldás lehet a StudioFlash géllakk szettjeihez! Mikor javasolhatjuk ezt a technikát? Akkor, ha kifejezetten rövid körmökre készül a lakk, illetve abban az esetben, ha egy adott esemény alkalmából készítjük.

 

Melyek a helyes lépések?

 

Az első feladat az, hogy előkészítjük és mattítjuk a körmöket, ezután jöhet egy base réteg felvitele! Majd következhet a színes géllakk, amelyet a körömsáncoknál kontúrozunk. A sort végül a rugalmas fedőfény zárja.

 

A rugalmasság nagyon fontos ebben az esetben, ugyanis a köröm meghajlását ez fogja tudni megfelelően követni. Ne feledkezzünk meg a bőr megfelelő ápolásáról sem a tökéletes végeredmény érdekében!

 

Hogyan távolíthatjuk el a géllakkot?

 

Amennyiben a fedőfény is oldható, akkor sima oldással eltávolíthatjuk a teljes díszítést, így attól sem kell tartani, hogy a reszelés során megsértjük a körömlemezt. Amennyiben a legfelső réteg nem oldható, akkor csak ezt az egyet lehet reszelni is.

 

Hogyan oldható le a géllakk?

 

Elsőként mattítjuk a felületet, aztán a leoldófolyadék felvitele következik, majd a körmök becsomagolása. A hatóidőt türelmesen kivárjuk, aztán egyszerre egy körömmel dolgozunk, oly módon, hogy előbb a fóliát vesszük le, aztán távolítjuk el a lakkot. 

 

Utóbbi mozzanathoz elég lesz egy bőrfeltoló. Ezután folytathatjuk a szokásos rutinunkat, elvégezhetjük a manikűrt, kezdhetjük a műkörmök készítését vagy az új géllakk felvitelét is. A szép körmök mindig ápoltságot tükröznek, és a nőiesség jelképének számítanak, ezért mindig vigyázzunk rájuk nagyon!
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában